Перемога тендерів близькими родичами держслужбовців, спільні рішення суддівських родин і приховані бізнес-інтереси депутатів. В Україні про суперечність між приватними й службовими інтересами осіб громадськість, як правило, дізнається з публічних е-декларацій, відкритих закупівель і журналістських розслідувань. Перевіркою декларацій чиновників на дотримання законодавства про конфлікт інтересів займається НАЗК.
Про європейський досвід регулювання конфлікту інтересів розповідатиме Даніель Фройнд, керівник відділу адвокації у Transparency International European Union. Лекція-обговорення відбудеться у п’ятницю, 19 травня о 18:30 у Київському прес-клубі за адресою: вул. Хрещатик, 27А, оф. 28. Модеруватиме зустріч Андрій Боровик, операційний директор представництва міжнародної антикорупційної організації Transparency International в Україні.

  • Як врегульований конфлікт інтересів у міжнародних документах, національному законодавстві та етичних кодексах країн ЄС?
  • Які санкції загрожують єврокомісарам і депутатам Європарламенту за прийняття подарунків від організацій, що здатні впливати на прийняття рішення?
  • Чи запобігають конфлікту інтересів позбавлення волі на 15 років і штраф розміром €200 тис у Румунії та Франції відповідно?
  • Скільки колишніх політиків ЄС працюють на лобістські організації та чому для запобігання конфлікту інтересів важливий «період охолодження»?

У Transparency International European Union Даніель Фройнд відповідає за проект Integrity Watch EU, досліджує прозорість органів законодавчої влади, питання конфлікту інтересів і лобізму. До приходу в Transparency International EU, Даніель був радником із конституційних та юридичних питань в Європарламенті. Працював у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини. Окрім того, був консультантом в Deloitte і працював в представництві ЄС у Гонконзі та Національній школі адміністрації в Парижі. Даніель вивчав міжнародні відносини в Університеті Джорджа Вашингтона. Має ступень магістра в Інституті вивчення політики в Парижі та ступінь бакалавра в області політичних наук, економіки і права в Лейпцизького університету.
Лекцію організовує Transparency International Україна за підтримки Friedrich Naumann Foundation Ukraine and Belarus.
Для участі реєструйтеся за посиланням: http://bit.ly/2r822DY