Боротьба з корупцією приречена на створення перешкод з боку влади
Боротьба з корупцією, як і боротьба з будь-яким наслідком, як, наприклад, боротьба з бідністю, боротьба з незаможністю, неосвіченістю завжди приречена на те, що ті, хто є причиною цієї проблеми, будуть шукати варіанти як зробити так, щоб нічого не мінялося. Якщо ми розуміємо, що законодавці, які обиралися в 2014 році, не пройшли сито пояснення своїх статків, а змушені були пояснювати свої статки, коли вже мають повноту влади і можуть блокувати певні кроки правоохоронних органів, вони будуть блокувати ці кроки.
Відсутність суспільного контролю над правосуддям
Проблема в тому, що сконцентрувавшись на наслідку корупції, ми не вирівняли кілька базових речей, ми не провели реформу системи правосуддя, не оновили систему так, щоб система відчувала контроль з боку суспільства. Ми позбавили владу можливості впливати на суд, принаймні думаємо, що позбавили, як показує практика, не до кінця, але в той же час сам перезапуск системи не передбачав суспільного нагляду, що і не дало можливість системі оновитися.
Слухати Захід щодо судової реформи було помилкою
Було помилкою дослухатися до наших міжнародних партнерів, тому що вони були свято переконані, якщо обривати політичні впливи, наприклад, призначення президентом суддів, судді не будуть відчувати залежності від політиків і будуть більш етично діяти. Але знову ж таки, не можна вовкам давати право обирати пастуха. Тоді вони оберуть найслабшого або когось з своїх і просто поділять стадо на частини. В даному випадку виходить, що ті судді, які теоретично мали б пройти через конкурс, у багатьох випадках самі себе переобрали. Фактично, причиною того, що старі судді, до яких є питання щодо доброчесності, є те, що їх переобрали такі самі судді.
Джерело: www.nrcu.gov.ua