Тільки 50 депутатів вважають роботу Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова незадовільною. Решта його фактично підтримує, отже, поділяє відповідальність за роботу правоохоронних органів у країні. Про це в коментарі виданню “ГОРДОН” заявив виконавчий директор Transparency International Ukraine Андрій Боровик.

“Проблеми в поведінці силовиків із затриманими та потерпілими були завжди. Виправдання міністра, що нинішня поліція відрізняється від попередньої тим, що реагує на це, не годиться. А як вона реагує? Виведенням усіх співробітників за штат? Але ж ми не дурні, знаємо, що це означає. Більшість незабаром точно повернеться назад”, – зазначив Боровик.

За його словами, реформа правоохоронних органів в Україні виявилася провальною.

“Наша позиція не змінилася – однозначно реформа поліції провалилася. Нам показали красиву вітрину (патрульну поліцію, куди набрали нових людей), але увійшовши в магазин, ми побачили колишній совок, що погано пахне. Спочатку заявляли, що зміни відбудуться в усій системі МВС. Ми пам’ятаємо, як у 2015–2016 роках проводили переатестацію слідчих, а не набір нових співробітників. Тоді представники громадянського суспільства вийшли зі спостережних комісій, оскільки все було схоже на профанацію. І після цього більшість співробітників поновилася”, – розповів співрозмовник.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(428) "Усього 50 людей підписалися за звільнення Авакова. Виходить, із понад 400 депутатів тільки 50 вважають роботу міністра незадовільною. 80% Верховної Ради його фактично підтримують. Отже, вони відповідальні за те, що відбувається в поліції. " ["quote_author"]=> string(27) "Андрій Боровик" }

Усього 50 людей підписалися за звільнення Авакова. Виходить, із понад 400 депутатів тільки 50 вважають роботу міністра незадовільною. 80% Верховної Ради його фактично підтримують. Отже, вони відповідальні за те, що відбувається в поліції.

Андрій Боровик

Він підкреслив, що відповідальність за роботу поліції, зокрема, лежить і на депутатах Верховної Ради.

“Зверніть увагу на поведінку депутатів. Усього 50 людей підписалися за звільнення Авакова. Виходить, із понад 400 депутатів тільки 50 вважають роботу міністра незадовільною. А 80% Верховної Ради його фактично підтримують. Отже, вони відповідальні за те, що відбувається в поліції. Вони маніпулюють фразою “Це найкращий міністр, а хто зараз може замінити його?”. Хлопці, вас обрали люди, вам делегували владу, щоб ви добирали ефективних, відповідальних і некорумпованих посадовців. А тепер ви питаєте активістів та журналістів “Хто, крім нього”? Це чиста профанація”, – сказав Боровик.

На його думку, за шість років міністр Аваков міг провести радикальні реформи.

“Хочу нагадати ситуацію з колишнім генеральним прокурором Русланом Рябошапкою. Його звинуватили в тому, що за пів року він не показав результати роботи, і відправили у відставку. А Аваков сьомий рік перебуває на позиції. Які його результати? У поліції більше не беруть хабарів, не знущаються із затриманих, п’яні співробітники не вбивають дітей і не їздять за кермом? Звичайно, міністр не відповідає за дії кожного окремого співробітника. Але він усе-таки глава відомства. І все, що відбувається, – також і його провина. А він, судячи з усього, так не вважає. Так, МВС дуже великий орган. Але шість років на посаді – це значний строк, протягом якого можна було б провести радикальні зміни. Відставка Авакова зараз – це надія на реформу. Це може дати шанс іншій людині здійснювати реальні перетворення”, – резюмував Боровик.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(345) "Звичайно, міністр не відповідає за дії кожного окремого співробітника. Але він усе-таки глава відомства. І все, що відбувається, – також і його провина. А він, судячи з усього, так не вважає. " ["quote_author"]=> string(27) "Андрій Боровик" }

Звичайно, міністр не відповідає за дії кожного окремого співробітника. Але він усе-таки глава відомства. І все, що відбувається, – також і його провина. А він, судячи з усього, так не вважає.

Андрій Боровик

Джерело: gordonua.com