Пакунок малюка — це соціальний проєкт, який започаткував у 2018 році уряд Гройсмана. Молодим батькам почали видавати натуральну допомогу, щоб забезпечити новонароджених найнеобхіднішим у перший місяць життя.

На жаль, тоді хорошу ініціативу реалізували сумнівними методами, адже Кабінет Міністрів України та Міністерство соціальної політики винайшли цікавий механізм придбання в обхід тендерних процедур та Prozorro. Кошти державного бюджету тоді видали за кошти міжнародної технічної допомоги.

Міністерство соціальної політики розіслало усім облдержадміністраціям проєкти угод, за якими гроші через казначейство мали напряму перерахувати міжнародній організації ЮНОПС (Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів).  Чиновників тоді змушували їх підписувати без жодних тендерів.

За цими угодами мільйони державних гривень перераховували ЮНОПС. Натомість організація отримувала свої 4,5% і займалася організацією закупівель пакунків малюка по всій країні. Водночас тодішня перша заступниця міністра соцполітики запевняла всіх, що такі закупівлі будуть відбуватися через Prozorro. Але не так сталося, як гадалося.

Фактично пакунки малюка придбали із порушенням законодавства, адже сферу закупівель регламентує Закон України “Про публічні закупівлі”. А він не передбачає можливості закуповувати пакунки малюка через міжнародні організації в обхід Prozorro. Навіть якщо подібну процедуру передбачає інший закон, її не можна застосовувати на практиці. Адже в закупівлях подібні винятки потрібно вносити до профільного закону.

У 2019 році ми писали звернення щодо цього порушення до Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро. Проте, ні прокуратура, ні НАБУ не побачило проблеми у порушенні Закону.

Єдина спроба купити правильно

На початку 2020 року запаси пакунків малюка в деяких областях почали закінчуватися. Насправді нову закупівлю варто було здійснювати ще у 2019. Однак Міністерство соціальної політики доволі довго вирішувало, що робити та як діяти.

На початку березня 2020 року, хоч і з затримкою, але уряд нарешті вирішив, що таки треба купувати пакунки через Prozorro та централізовану закупівельну організацію. Вже за місяць в системі з’явилася довгоочікувана закупівля.

Їй передували відкриті зустрічі з постачальниками для обговорення організації закупівлі, логістики тощо. Окрім цього, тендерну документацію для цих торгів широко обговорювали, а вимоги до тендеру були сформовані так, щоб забезпечити максимальну конкуренцію та якість товару.

Однак всі закупівельники знають, що оголосити закупівлю — це лише один крок на шляху до укладання договору. Є ще низка факторів, які можуть вплинути на придбання. І ці фактори не заставили довго чекати — за результатами оскарження в АМКУ закупівлю відмінили. Стало зрозуміло, що, навіть, найближчим часом пакунки не з’являться там, де їх бракує.

У цьому насправді немає нічого страшного. Відміна через оскарження — поширена практика, особливо для закупівель на великі суми. У таких випадках замовник робить висновки з попередньої закупівлі та  оголошує тендер знову. Проте для цього подібні закупівлі потрібно планувати заздалегідь і закладати ймовірний ризик оскарження і відміни у свій план.

Мінсоцполітики, замість винести уроки з попереднього тендеру та оголосити його повторно, вирішило взагалі відмовитися від ідеї закупівлі пакунків малюка. Так з’явилася монетизація. Батькам почали пропонувати новий механізм — гроші, які з’являються на спеціальній картці, якою можна розрахуватися лише в спеціально визначених магазинах.

Критика монетизації та повернення до пакунків

Монетизація пакунку малюка протрималася не так довго, її критикували, зокрема через непрозорість. У багатьох виникло питання до переліку спеціалізованих магазинів, у яких можна витрати грошовий еквівалент пакунку. Міністерство не пояснило, за якими критеріями крамниці будуть потрапляти у цей список. Також процес з отриманням коштів на спецкартку був значно складнішим, ніж просто розписатися за пакунок в пологовому. Окрім цього, роздрібні ціни зазвичай вищі ніж гуртові. Тож за грошовий еквівалент пакунку батьки самостійно навряд могли б купити все, що входило в допомогу від держави, але тут цікаво почути досвід батьків.

У результаті перемогла гібридна модель. Народні депутати вирішили повернути пакунки малюка через законодавство, однак передбачили можливість отримати замість них гроші. З нового року пакунки малюка мають купувати через Prozorro відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”.

Проте не обійшлося і без старих схем. До кінця цього року допомогу будуть купувати за тією ж процедурою, що і в 2018 році — через ЮНОПС. І це проблема, адже такі закупівлі все ще  порушують законодавство. Згідно з Законом, подібні закупівлі мають здійснюватися через Prozorro. І те, що процедура прописана в іншому законі не робить її легітимною. Адже усі подібні винятки потрібно вносити до профільного Закону “Про публічні закупівлі”.

Що робити далі

Станом на сьогодні Міністерство соціальної політики нічого не повідомляє про закупівлю пакунків малюка. Вже листопад, а для закупівлі як завжди потрібен час. Важко сказати, чи встигне до кінця року міністерство повторити закупівлю 2018 року. З одного боку, якщо не встигне — не порушить знову закупівельне законодавство. З іншого, тоді молоді батьки залишаться без допомоги.

До речі, отримати гроші замість пакунку, згідно зі змінами, які прийняли в жовтні, можна буде лише з липня наступного року. Що робити без пакунків до того часу  — взагалі незрозуміло.

Найоптимальніше рішення зараз — якомога раніше почати готувати закупівлю через Prozorro. Вже зараз очевидно, що час втрачено і  з січня перебоїв з пакунками малюка не уникнути. Але Міністерство соціальної політики має  врахувати попередній невдалий досвід закупівлі і якомога оперативніше оголосити закупівлю на Prozorro.

Джерело: blog.liga.net