Боротьба з корупцією на вищих щаблях влади неуспішна: так думають 83% учасників опитування КМІС (у грудні було 76%), бачать успіх 12% (у грудні було 17%)”.

Виконавчий директор Андрій Боровик в ефірі радіо НВ вислови свою оцінку даним.

До оцінки українцями наявності чи відсутності  корупції на найвищому рівні треба ставитися обережно. Так, з грудня цей показник змінився не суттєво. Він погіршився на 8 %. Цьому цілком міг сприяти інформаційний фон.

«Суттєво впливає інформаційний фон, в якому ми всі перебуваємо. Наскільки люди відрізняють, що таке корупція на найвищому рівні, і як це розрізняють Президент і Прем’єр? Я думаю, що коли вони кажуть про відсутність корупції на топрівні, вони мають на увазі самих себе та Кабінет міністрів. Плюс вони поступово змінюють очільників різних служб і сервісів, і вважають, що обирають найчесніших людей. Та це чи ні – покаже час».

Боровик наголосив, що дати об’єктивну оцінку новій владі за 4 місяці українці не можуть. Також треба враховувати, що за останні 5 років антикорупційна система створювалася не завдяки, а всупереч. Тому люди не вірять словам Зеленського чи Гончарука, вони чекають вироків.

Джерело: radio.nv.ua