Юридичний радник ТІ Україна Максим Костецький переконаний, що завдяки ГРМЕ та низці інших “фільтрів” у Вищому антикорупційному суді працюватимуть достойні і доброчесні судді.

Про це він розповів в ефірі Чорноморської телерадіокомпанії.

“Ми сподіваємося, що новостворений Антикорупційний суд матиме високий рівень довіри суспільства. Якщо суспільство не визнаватиме рішень цього суду то взагалі немає сенсу його створювати”, зазначив Максим Костецький.

Також він очікує, що Вищий антикорупційний суд виноситиме як обвинувальні, так і виправдальні вироки. І до цього треба бути готовим: “Суспільство завжди буде очікувати справедливого правосуддя. Справедливе правосуддя не завжди означає обвинувальний вирок. Що ми очікуємо від ВАС? Це бути незалежним арбітром і виносити справедливі рішення, враховуючи позицію обох сторін”.

Нагадаємо, ТІ Україна разом з партнерами представили список з 55 негідних Антикорупційного суду. Водночас Громадська рада міжнародних експертів винесла на спільне спеціальне засідання з ВККС 49 претендентів. Вже наступного тижня ці кандидати можуть покинути конкурс до ВАС.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(210) "Що ми очікуємо від ВАС? Це бути незалежним арбітром і виносити справедливі рішення, враховуючи позицію обох сторін" ["quote_author"]=> string(86) "Максим Костецький, юридичний радник ТІ Україна" }

Що ми очікуємо від ВАС? Це бути незалежним арбітром і виносити справедливі рішення, враховуючи позицію обох сторін

Максим Костецький, юридичний радник ТІ Україна

Джерело: youtu.be