Майже місяць тому програма «Прозорі міста» презентувала оновлену методологію оцінювання прозорості 100 найбільших міст України. Саме за цією методологією тепер оцінюватимуться міста України.
Наскільки є прозорою Одеса та область — давайте розбиратися.

Команда програми оцінює 100 найбільших українських міст за авторськими методологіями та досліджує прозорість, відкритість місцевої влади у таких сферах як закупівлі, освіта, громадський бюджет тощо. Тобто, наскільки доступно і повно інформує місцева влада своїх мешканців про ті чи інші послуги, і наскільки відкритою вона є в питаннях оприлюднення інформації і даних.  

Прозорість Одеси

Одеса у Рейтингу прозорості 2020 року отримала 61,5 бала і посіла 17 місце зі ста можливих. Загалом можна сказати, що Одеса дійсно намагається бути більш відкритою, прозорою і показує позитивну динаміку, адже з минулого року додала +3 позиції. 

У місті вже розроблена реєстрація в комунальні заклади освіти: садочки, школи. Також місцева влада активно працює над створенням позитивного іміджу для іноземних кредиторів та інвесторів: оприлюднені кредитний рейтинг міста і стратегічний план розвитку Одеси. Крім того, регулярно публікуються різні інвестиційні об’єкти, які можуть зацікавити потенційних інвесторів. В одеської влади є і річні звіти про виконання бюджету за останні два роки. До речі, бюджет — одна зі сфер з найбільшими корупційними ризиками. Одеська влада тут є доволі прозорою. 

Але є в міста і зони для вдосконалення — те, чого наразі немає. Наприклад, не створено Кодексу етики, який би регулював етичну поведінку посадовців і депутатів міської ради. Також не оприлюднюються дані про вільні житлові приміщення (а вони можуть здаватися в оренду) і про місця в гуртожитках. Дані про засідання громадської комісії житлових питань теж не можна знайти у відкритому доступі. 

Варто сказати, що Одеса — не єдине місто, в якому ці сфери є доволі закритими. Загалом сфера житлової політики залишається вже чотири роки поспіль однією з найбільш “таємних” в Україні. 

Область

У рамках Рейтингу прозорості програма «Прозорі міста» також оцінила Чорноморськ, Білгород-Дністровський, Подільськ та Ізмаїл. 

Чорноморськ за останній рік здобув плюс 23 позиції (38 місце в Рейтингу), тут міська влада є доволі активною в плані впровадження нових рішень. 

У Білгород-Дністровському зворотна ситуація. Місто втратило 30 позицій і станом на 2020 рік знаходиться на 73 сходинці. Це свідчить про те, що недостатньо один раз реалізувати та втілити рішення і не працювати в цьому напряму системно. 

Подільськ та Ізмаїл посіли останні позиції в Рейтингу прозорості, 97 і 99 місця. Влада міста є доволі закритою, вона майже не комунікує з мешканцями й громадськими організаціями. Тому тут залишається багато простору для впровадження нових рішень і наполегливої роботи.

Підзвітність в Одеському регіоні

З 2020 року «Прозорі міста» запустили нове дослідження — Рейтинг підзвітності 50 міст. І якщо говорити про прозорість як про наявність інформації (тобто, наскільки повно, об’ємно місцева влада публікує свої дані на офіційному сайті), то підзвітність — це про те, наскільки інформація є доступною, зрозумілою, і наскільки ефективно нею користуються жителі міста. 

Загалом у країні рівень підзвітності учетверо нижчий, ніж рівень прозорості. Існує суттєва різниця між тим, що декларується на папері, а що — публікується на сайтах офіційних міських рад. Для врегулювання цього вкрай необхідним є залучення жителів і громадських організацій до активної співпраці зі владою.

Чим корисні для міст рейтинги прозорості та підзвітності

Насамперед рейтингами активно користуються різні міжнародні програми технічної допомоги містам, на які зважають інвестори. 

Тобто, якщо місто має низький рейтинг, це свідчить про те, що воно є доволі закритим, тому і бізнес вести в ньому буде теж доволі складно. Існують певні корупційні ризики, влада не відкрита до комунікацій, тому в інвесторів та кредиторів можуть виникати певні сумніви, щодо підтримки міста. Як результат — місто втрачає і фінансові можливості, і підтримку з боку міжнародної  спільноти. 

Усі індикатори, які розробляє програма «Прозорі міста» — про комфорт. Наприклад, впровадження певних цифрових рішень означає менше черг і менше часу на обробку паперової роботи, економію часу і фінансів. 

Багато чого залежить від того, наскільки активно мешканці міст користуються різними послугами, наскільки активно вони дізнаються про можливості, про ситуацію в громаді й сигналізують про існуючі проблеми своїй місцевій владі. Влада не працюватиме з тими речами, на яких немає запиту в громади. Містянам потрібно розуміти, що вони мають вплив на прийняття рішень у своєму місті. Саме для цього ми створили платформу прозорості та підзвітності місцевої влади, де усі охочі можуть залишити позитивний чи негативний відгук на роботу будь-які сфери у містах: https://transparentcities.in.ua/

Рейтинги прозорості та підзвітності глибші, ніж просто цифри, вони показують, на якій стадії знаходиться місто, наскільки активно мешканці долучаються до різних управлінських процесів, чи дбає місцева влада про свій імідж для кредиторів чи міжнародних організацій, програм технічної допомоги. Тут є кілька залучених сторін, але вигода очевидна для кожної.