18 березня Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відмовила голові Октябрського райсуду Полтави Струкову у відкритті справи за однією з багатьох його скарг на суддю-викривачку Ларису Гольник.

На черзі ще принаймні 5 скарг судді Струкова на Гольник, які має розглянути ВРП. Примітно що одна з них стосується участі судді викривачки у конференції, присвяченій 5-річчю акредитації ТІ Україна. 

Голова Октябрського суду поскаржився, нібито Гольник, “порушуючи вимоги ст. 16 Кодексу суддівської етики, займається громадською діяльністю, паплюжить судову гілку влади та використовує це для здійснення особистих PR-акцій, не надаючи пріоритет здійсненню правосуддя над усіма іншими видами діяльності.”

Скаржника щиро обурило, що суддя буре участь у публічних заходах громадськості, проявляючи активну громадянську позицію та ламаючи стереотипи про суддів як касту недоторканих.

Струков посилається на 16 статтю Кодексу суддівської етики, яка стосується заборони політичної діяльності судді, та переконує, що такі дії Гольник порушують норми Кодексу суддівської етики. Цікаво, що досвідчений правник Струков “не звернув” уваги, як стаття 17 того ж кодексу прямо дозволяє суддям займатись громадською діяльністю. 

Не можу назвати це нічим іншим, як переслідуванням. Очевидно, що дехто не може пробачити Гольник викриття корупційних дій топпосадовців Полтави. Окрім фізичного, суддя Лариса Гольник зазнає ще й адміністративного, дисциплінарного та психологічного тиску за свою принципову позицію.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(92) "Не можу назвати це нічим іншим, як переслідуванням" ["quote_author"]=> string(0) "" }

Не можу назвати це нічим іншим, як переслідуванням