Сьогодні Зеленський звернувся до народних депутатів зі щорічним посланням Президента.

Президент сказав, що головне для нього “не боротьба з корупцією, а перемога над нею”. Щоправда, він, видно упустив, що корупцію неможливо перемогти, навіть у найрозвинутіших країнах. Її можна стримувати, мінімізувати, запобігати їй.

“Весна прийшла, де посадки? Вірите чи ні, саме так я починаю наради з керівниками правоохоронних органів”, — зазначив президент. 

Щоправда, про результати цих нарад президент так нічого і не сказав. Як і про те, коли відбувалися такі наради. Бо ж, наприклад, Національна рада з антикорупційної політики, за рік збиралася лише двічі.

З трибуни парламенту президент заявив: “Я доведу всім, що Україна без корупції — це не фантастика, це має бути реальністю. І мені байдуже, скільки для цього потрібно буде змінити керівників правоохоронних органів, міністрів і інших керівників”. 

Щоправда, Арсен Аваков, попри всі скандали, досі залишається на посаді, а силові відомства та сам Офіс президента “посилилися” силовиками часів Віктора Януковича. І єдиний на сьогодні очільник правоохоронного органу, якого активно намагаються звільнити — це Артем Ситник. 

Президент згадав, що за цей рік його команда запустила Вищий антикорупційний суд та перезапустила НАЗК. І тепер створені законодавчі, оперативні, матеріальні та психологічні умови для боротьби з корупцією, але реального результату немає. “Я не маю права втручатись у вашу роботу, але маю право дати їй оцінку. Моя оцінка: Незадовільно!” — підсумував Зеленський.

Тож нам хочеться нагадати президенту, що боротьба з корупцією — це не лише посадки. Це незалежні антикорупційні органи. Це прозорі правила гри для бізнесу та прозоре призначення чиновників на всі державні посади, зокрема і в Офісі президента. Це доброчесна судова система і відсутність впливу суддів одного конкретного суду на всю українську владу. І це ще не повний перелік речей, на які президент може вплинути і має відповідні повноваження.

Також Президент відзначив, що вперше в історії України депутат провладної, президентської партії після публікації відео від НАБУ отримав підозру. І це, на його думку, — історичний прецедент.

І, зрештою, Зеленський закликав народних депутатів ухвалити Антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки. Це, мабуть, єдина теза, до якої ми не маємо коментарів та палко підтримуємо цей заклик. Бо це безперечна необхідність для нашої держави.

Адже Україні потрібна комплексна стратегія боротьби з корупцією.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(371) "Я доведу всім, що Україна без корупції — це не фантастика, це має бути реальністю. І мені байдуже, скільки для цього потрібно буде змінити керівників правоохоронних органів, міністрів і інших керівників." ["quote_author"]=> string(39) "Володимир Зеленський" }

Я доведу всім, що Україна без корупції — це не фантастика, це має бути реальністю. І мені байдуже, скільки для цього потрібно буде змінити керівників правоохоронних органів, міністрів і інших керівників.

Володимир Зеленський