15-17 грудня у Кореї пройшов 7-й Глобальний саміт Партнерства відкритого уряду (OGP). Його провідні теми: посилення громадського простору, боротьба з корупцією та сприяння інклюзивним цифровим інноваціям.

ТІ Україна долучилася до однієї з дискусійних панелей на OGP Global Summit: «Роль відкритих даних та аналітичних інструментів для забезпечення прозорого та ефективного управління публічною власністю»

Складна і закрита комунікація з державою там, де є економічний інтерес, — сприятливе поле для корупції. Аби це змінити та створити незручне для корупції середовище, потрібно діджиталізувати комунікацію, відкрити інформацію та доступ до ринків через е-інструменти,” — розповіла під час панелі про публічне майно на OGP Summit Христина Зелінська.

Керівниця напрямку зазначила, що в Україні вдалими прикладами можна вважати Prozorro та Prozorro.Sale. Ці системи створені за філософією “всі бачать все”, знижують корупційні ризики та посилюють економічну вигоду для країни та громад.

Кожна країна повинна чітко розуміти, яка в неї стратегічна політика щодо управління державними активами. За останні роки ми помітили, як підтримка інновацій, що виключають зайві дії та корупцію, працюють на економіку країни,” — підсумувала вона.

Нагадаємо, українська система Prozorro.Продажі здобула премію Open Government Award від Європи. Проєкт змагався в номінації OGP Impact Awards як такий, що змінює країну, підвищує якість життя в суспільстві та робить відкритими для громадян дії влади.