У ніч на четвер горів будинок голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. На момент інциденту його дружини з дітьми в будинку не було, а батьки встигли вибігти з оселі.

Виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик прокоментував цю ситуацію “Голосу Америки”.

“Те, що відбувається зараз, нагадує мені 2017-18 роки, коли були десятки справ про напади на громадських активістів по всій країні. Когось били, когось вбивали, комусь палили машини. І в мене погане відчуття дежавю, що це починається знову”, – розповів журналістам Голосу Америки виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик.

Також він нагадав, що “за тими давніми справами рішень суду так і немає! І навіть у найгучнішій справі, стосовно херсонської активістки Каті Гандзюк, справу намагалися злити. Якби не протести, якби не громадський рух “Хто вбив Катю Гандзюк?”, навряд чи був би результат. Тому я маю величезні сумніви, що поліція дасть якусь відповідь щодо кейсу Шабуніна”, – вважає керівник Transparency International Ukraine.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(229) "Те, що відбувається зараз, нагадує мені 2017-18 роки, коли були десятки справ про напади на громадських активістів по всій країні" ["quote_author"]=> string(0) "" }

Те, що відбувається зараз, нагадує мені 2017-18 роки, коли були десятки справ про напади на громадських активістів по всій країні

Нагадаємо, що ТІ Україна вимагає від Авакова та Нацполу оперативного, всебічного та незалежного розслідування у цій справі.

Джерело: ukrainian.voanews.com