Atlantic Council

26 червня в Україні нарешті започаткували Антикорупційний суд. У цей день Президент Петро Порошенко підписав закон, яким створюється суд. Що важливо, у ньому виправили недоліки, що були в першій версії закону, за яку проголосувала Верховна Рада. Всі апеляції за справами під юрисдикцією Антикорупційного суду будуть розглядатися лише у ньому, навіть ті, які зараз перебувають у судах загальної юрисдикції.

Законодавчу роботу завершено, і тепер час обирати суддів. Це люди, які стануть обличчям нової установи. Чи стане Антикорупційний суд ефективною незалежною установою? Все залежить від того, кого призначать на посади суддів. Їх у новому суді буде 39.

Громадянське суспільство та міжнародна спільнота будуть стежити за кожним етапом відбору, який проводить Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС), щоб уникнути будь-яких можливих маніпуляцій.

Які наступні кроки?

По-перше, необхідно мотивувати якомога більшу кількість кандидатів подаватися на конкурс. Подача документів почалася 8 серпня і триватиме до 14 вересня. Після того, як кандидат подає документи, ВККС перевіряє інформацію про кандидата і визначає, чи відповідає він або вона вимогам.

По-друге, кандидата оцінюють у два етапи: екзамен та аналіз персональної інформації й інтерв’ю. Саме на цьому другому етапі до процесу залучається Громадська рада міжнародних експертів, щоб оцінити доброчесність кандидата.

По-третє, ВККС складає рейтинговий список кандидатів та передає свої рекомендації до Вищої ради правосуддя (ВРП). ВРП переглядає список і подає його Президентові Порошенку, який, у свою чергу, призначає суддів.

Хто потенційні кандидати?

Згідно з новим законом, громадянин України допускається до конкурсу на посаду судді Антикорупційного суду, якщо він або вона відповідає одному з наступних критеріїв:

1) має стаж роботи на посаді судді не менше п’яти років;

2) має науковий ступінь у сфері права та стаж наукової роботи у сфері права щонайменше сім років;

3) має досвід професійної діяльності адвоката, у тому числі щодо здійснення представництва в суді та/або захисту від кримінального обвинувачення щонайменше сім років;

4) має сукупний стаж (досвід) зазначеної у пунктах 1-3 цієї частини роботи (професійної діяльності) щонайменше сім років.

Що більше юристів, науковців та чесних суддів візьмуть участь у конкурсі, то кращим, найімовірніше, буде результат. Зараз Transparency International Україна, наприклад, проводить заходи в регіонах України, щоб заохотити кваліфікованих кандидатів подати документи на конкурс.

У процесі відбору візьме участь міжнародна спільнота. Громадська рада міжнародних експертів вирішує, чи відповідає кандидат критеріям доброчесності. Протягом процесу перебудови Верховного суду ВККС не врахувала негативних висновків щодо певних кандидатів, які зробило громадянське суспільство в особі Громадської ради доброчесності. Тому роль Громадської ради міжнародних експертів у відборі буде інакшою.

У складі Громадської ради міжнародних експертів буде шість членів. Новий закон просить міжнародні організації (серед них – Світовий банк, Інтерпол, Євроюст, ОБСЄ, ОЕСР, Управління ООН з наркотиків і злочинності, Група держав проти корупції) подати принаймні двох кандидатів на кожну посаду. Важливо, що міжнародна спільнота узгоджує спільний перелік кандидатів, з яких обиратиме ВККС.

Якщо буде встановлено, що кандидат на посаду судді не відповідає критеріям доброчесності, такий кандидат може бути не допущений до подальшої участі в конкурсі спільним рішенням ВККС та ГРМЕ; погодитися повинні принаймні три члени Громадської ради міжнародних експертів.

Новий закон хороший, але в нього є певні недоліки. Громадській раді міжнародних експертів дають лише тридцять днів на те, щоб проаналізувати інформацію про кандидатів. Крім того, якщо протягом встановленого часу вони не організують спільне засідання з ВККС щодо кандидата, який не відповідає критеріям доброчесності, такий кандидат автоматично переходить до наступного етапу конкурсу. Тож громадянському суспільству та міжнародній спільноті слід тісно співпрацювати, щоб забезпечити швидку реакцію Громадської ради міжнародних експертів. Громадянському суспільству варто забезпечити персонал, який допоможе міжнародним експертам з аналізом кандидатів.

Адже громадянське суспільство України та міжнародна спільнота хочуть того самого: незалежного, неупередженого й ефективного антикорупційного суду. Новий український суд може зробити значний внесок у протидію корупції та показати приклад іншим країнам, як працювати з топ-корупцією. Народження антикорупційного судочинства було і залишається нелегким, але якщо все зробити правильно, результати можуть бути неймовірними.

Максим Костецький, юридичний радник Transparency International Україна