26 серпня відбулася конференція «Цифрова відбудова України», під час коаліція українських та міжнародних організацій RISE Ukraine підписала меморандум з Міністерством інфраструктури України.

У рамках співпраці буде запроваджено Систему цифрового управління відбудовою України — Rebuild Ukraine digital management (RUDM). Це сучасний антикорупційний інструмент державного управління, що слугуватиме координації зусиль учасників процесу та прийняттю найбільш ефективних рішень.

Публікуємо виступ Андрія Боровика — виконавчого директора Transparency International Ukraine, співзасновника Коаліції RISE Україна.

 

“Насправді відбудова — це спільна справа. Це не є завданням якоїсь одної політичної партії, міністерства чи органу. Коли ми в Лугано оголошували про створення коаліції, говорили про те, що наш підхід — це співтворення і співпраця. Співпраця саме громадськості та бізнесу, державних органів, міжнародних партнерів. 

Україна вже мала колись такий досвід: при створенні проєктів Prozorro і Prozorro.Продажі. Так само була певна кооперація між громадськістю та державою і бізнесом. Як наслідок, ми маємо державні електронні системи, відомі на весь світ, якими пишається Україна. 

Тому цей меморандум — це, по-перше, публічне засвідчення наших підходів, а, по-друге, це засвідчення того, що й держава в особі уряду, в цьому випадку Міністерства інфраструктури, теж готова співпрацювати та просувати підзвітну, прозору відбудову. 

Коаліція RISE Ukraine визначила своїми ключовими напрямками діяльності створення інституційної архітектури відбудови, впровадження електронної системи цифрового управління відбудовою, моніторинг та запобігання корупції, а також фіксування та впровадження кращих практик.

Ми запрошуємо інші державні органи та інституції долучатися до цього меморандуму. Ми готові спільно працювати заради спільного результату, тому що відбудова — це не питання 2-4 років, а, на жаль, це набагато більше часу. І це має бути прозоро, підзвітно й максимально ефективно для нас усіх як громадян України.

Долучайтеся до наших соцмереж

Transparency International Ukraine: Facebook Instagram Telegram Twitter 

DOZORRO: Facebook Instagram Telegram 

Прозорі міста: Facebook 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(232) "Наш підхід — це співтворення і співпраця. Співпраця саме громадськості та бізнесу, державних органів, міжнародних партнерів. " ["quote_author"]=> string(27) "Андрій Боровик" }

Наш підхід — це співтворення і співпраця. Співпраця саме громадськості та бізнесу, державних органів, міжнародних партнерів. 

Андрій Боровик