Вчора, під час конференції “Нова антикорупційна стратегія для України” було презентовано альтернативні проєкти Антикорупційної стратегії та Державної програми з її реалізації на 2019-2023 роки. Юридичний радник Олександр Калітенко брав активну участь у розробці цієї стратегії та представив ТІ Україна на конференції. Наводимо тези його виступу.

Згідно з липневими опитуваннями, найважливішою для реалізації українці вважають антикорупційну реформу. Але коли ми говоримо про боротьбу з корупцією, йдеться не тільки про покарання за корупційні вчинки, а ще й про запобігання їм. Тобто для нас — представників громадських організацій — важлива не лише відповідальність з боку порушників, а й створення умов, щоб ці порушення взагалі не були можливі.

Саме тому Transparency International Ukraine вже не перший рік активно долучається до інноваційних проєктів, головна мета яких — введення прозорості та зменшення корупційних ризиків. І саме пункти про розробку та активне використання інструментів для запобігання корупції ми пропонували внести в Антикорупційну стратегію.

Що ж саме ми плануємо робити? Ось які завдання ми визначили для себе:

1). Імплементація законопроєкту, який допоможе покращити систему ProZorro та продовжити реформу публічних закупівель.

Відповідний документ українські та міжнародні експерти представили цього року. Наприклад, у запропонованому документі ціна перестає бути головним і єдиним критерієм для обрання переможця тендеру. Замовники зможуть відхиляти пропозиції з аномально низькою ціною та протидіяти демпінгу. А бізнес матиме змогу виправити помилки в пропозиції протягом 24 годин, що скоротить кількість відхилень і суттєво покращить якість проведення тендерів.

2). Не менш важлива для нас проблема — моніторинг закупівель Державної аудиторської служби. 

Минулого року нарешті стартував моніторинг закупівель ДАСУ. Держаудитслужба розширила штат, отримала спеціальний кабінет у системі ProZorro для моніторингу закупівель та навіть систему ризик-індикаторів, що автоматично шукають підозрілі закупівлі.

Але, як виявили аудитори DOZORRO, за пів року ДАСУ провела понад 3 тисячі моніторингів, тобто три моніторинги на одного аудитора щомісяця. При цьому лише 10% моніторингів аудитори розпочали через спрацювання автоматичних ризик-індикаторів. Покарання за порушення під час закупівель теж практично відсутнє. ДАСУ зафіксувало у першому кварталі 2019 року понад 1000 порушень, які так і не були усунені. Аудитори спробували оштрафувати замовників лише в 48 випадках, а реально наклали штраф лише у 6.

Саме тому ми закликаємо змінити керівництво ДАСУ та “мотивацію” аудиторів. Для цього вистачить політичної волі нового прем’єра, адже ця служба підпорядковується винятково Кабміну.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(536) "Коли ми говоримо про боротьбу з корупцією, ідеться не тільки про покарання за корупційні вчинки, а ще й про запобігання їм. Тобто для нас — представників громадських організацій — важлива не лише відповідальність з боку порушників, а й створення умов, щоб ці порушення взагалі не були можливі." ["quote_author"]=> string(37) "Олександр Калітенко" }

Коли ми говоримо про боротьбу з корупцією, ідеться не тільки про покарання за корупційні вчинки, а ще й про запобігання їм. Тобто для нас — представників громадських організацій — важлива не лише відповідальність з боку порушників, а й створення умов, щоб ці порушення взагалі не були можливі.

Олександр Калітенко

3). Спрощення та оптимізація продажу майна банкрутів.

На хвилі запуску ProZorro ТІ Україна разом з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, Мінекономрозвитку та Національним банком України вирішили запустити пілотний проєкт з продажу активів банків-банкрутів. Йшлося про онлайн-аукціони, участь в якому зможе взяти будь-хто через підключені торговельні майданчики.

Так було розроблено ProZorro.Продажі — вже третю онлайн-система (після ProZorro та E-Health), створену TI Україна та партнерами та передану державі з метою попередження корупції.

Восени 2018 року Верховна рада ухвалила новий Кодекс з процедур банкрутства. Він передбачає, що продаж майна банкрутів має відбуватися через аукціон електронної торгової системи. На думку TI Україна, саме система ProZorro.Продажі найкраще відповідає принципам та вимогам цього Кодексу, а тому має стати адміністратором електронних аукціонів з продажу майна банкрутів. 

Відповідальність за це рішення — суто прерогатива Кабінету Міністрів. Важливо, щоб Кабмін визначив спроможного адміністратора такої системи, бо від цього залежатиме успіх реформи. 

Варто зазначити, що завдяки використанню ProZorro.Продажі держава вже змогла заробити 18 мільярдів гривень.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(340) "На думку TI Україна, саме система ProZorro.Продажі найкраще відповідає принципам та вимогам цього Кодексу, а тому має стати адміністратором електронних аукціонів з продажу майна банкрутів. " ["quote_author"]=> string(37) "Олександр Калітенко" }

На думку TI Україна, саме система ProZorro.Продажі найкраще відповідає принципам та вимогам цього Кодексу, а тому має стати адміністратором електронних аукціонів з продажу майна банкрутів. 

Олександр Калітенко

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки і впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected].