Як відгуки й оскарження впливають на відновлення справедливості у закупівлях, та які інструменти боротьби з несправедливістю існують розповів, під час виступу на Zakupki.Forum, Іван Лахтіонов, проектний менеджер Transparency International, координатор DOZORRO.

Моніторинговій спільноті порталу DOZORRO вдається відновити справедливість у 40% закупівель, що відбулися з порушеннями. Портал інтегрований з ProZorro, на ньому автоматично відображаються всі закупівлі, які є у системі. Угоди можна знайти за ідентифікатором, і якщо якась з них знаходиться на опрацюванні — інформація про це з’явиться й на DOZORRO. Тому у разі виявлення порушення обов’язково потрібно написати відгук на порталі.

ТОП-5 порад й можливості порталу DOZORRO

  1. Зворотній зв’язок

Коли ми створювали  DOZORRO, то розуміли, що саме учасник закупівлі — це перша людина, яка безпосередньо стикається з порушенням. Тому важливо почути його думку. Для цього на порталі є можливість залишити відгук, який обов’язково буде опрацьований. Що це дає? По-перше, відгуки будуть слугувати базою для майбутніх рейтингів замовників. По-друге, всі відгуки учасників залишаються в системі, тобто в публічній площині, і їх зможуть проаналізувати правоохоронні та контролюючі органи.

2. DOZORRO Спільнота

Сьогодні вона налічує 24 організації зі всієї України. Серед них є представники бізнес-середовижа, громадські організації, контролюючі органи — всі ті, хто підтримують рівні правила гри у закупівелях. Відгуки, які залишають учасники торгів, опрацьовуються нашою  DOZORRO Спільнотою, а ми, зі свого боку, висвітлюємо їх роботу.

3. Рейтинги учасників

Зараз ми активно працюємо над формування рейтингів, як замовників, так і постачальників. Вже найближчим часом даний функціонал стане в нагоді учасникам та допоможе зібрати на одній сторінці всю актуальну інформацію про кількість скарг, відгуків, конкуренцію тощо. Цей узагальнений профіль значно спростить життя всім замовникам та постачальникам. Хочу наголосити, що під рейтингами ми не маємо на увазі «чорні» списки, ми проти них.

4. Особистий кабінет

Більшість великих замовників мають кабінети на порталі  DOZORRO, що дозволяє їм бачити інформацію по всій розгалуженій мережі. Актуально це, наприклад, для «Укрпошти». Вона має відділення в різних точках країни, але в одному кабінеті можна побачити всі відгуки і те, як бізнес реагує на їхні закупівлі. Також окремі кабінети на порталі мають громадські організації. Кожна з них має змогу побачити, хто як працює, куди звертаються і скеровуються листи та по яким закупівлям. Важливо додати, що всі листи є в публічному доступі.

5. Пошукова система

В нас є корисний інструмент — модуль аналітики BI. Завдяки йому учасники можуть знайти конкретну закупівлю, проаналізувати певного замовника або постачальника, регіон, товар та інше. Також ми плануємо найближчим часом запустити на базі цього модуля інструмент, який допоможе аналізувати всі ті скарги, що розглядаються Антимонопольним комітетом.

Матеріал підготовлений електронним закупівельним майданчиком для комерційного і державного секторів Zakupki.Prom.ua – https://evo.business/kak-rabotaet-dozorro/.