Закупівлі, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню коронавірусу, будуть здійснювати через прямі договори. Але завдяки спільним зусиллям депутатів, Мінеконрозвитку та громадського сектору, ці договори й усі додатки до них будуть обов’язково публікувати в Prozorro. А закон буде діяти протягом трьох місяців з дня опублікування.

Про це розповів директор програми інноваційних проєктів ТІ Україна Іван Лахтіонов.

Протягом цього часу Закон «Про публічні закупівлі» не буде поширюватися на закупівлі, необхідні для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби.

Перелік необхідних для цього товарів, робіт чи послуг та порядок їх закупівлі найближчим часом має затвердити Кабінет Міністрів України. Для таких закупівель  можна буде передбачити стовідсоткову попередню оплату.

Замовники мають пам‘ятати, що вони зобов’язані оприлюднювати в Prozorro звіти про укладені договори, договори про закупівлю та всі додатки до них і звіти про виконання договорів за такими закупівлями. За недотримання цих вимог закон передбачає адміністративну відповідальність.

Ознайомитися з повним текстом законопроєкту можна за посиланням.

Наша команда DOZORRO обіцяє уважно стежити за закупівлями, що стосуються коронавірусу.  Далі буде.