19 травня 2022 року Антикорсуд засудив виконувача обов’язків директора «Повітряного експресу» Геннадія Дьяченка до 11 років позбавлення волі, а директора приватного підприємства ТОВ «Сапфір Фінанс» Івана Радика — до 10,5 років позбавлення волі.

Також ВАКС прийняв додаткове покарання про конфіскацію всього майна та позбавив їх права обіймати певні посади на 3 роки. Їх взяли під варту в залі суду.

Обом посадовцям інкримінували два епізоди заволодіння та розтрати 116 млн грн державного підприємства у 2014 році. Ці гроші Україна отримала за кредитним договором від Експортно-імпортного банку Китаю для будівництва залізничного сполучення між аеропортом «Бориспіль» та Києвом.

За ці кошти держава мала отримати збудований Китайською машинобудівною корпорацію інфраструктурний об’єкт. Проте через протиправні дії втілення проєкту припинили. Реалізацію залізничного сполучення завершили пізніше завдяки ПАТ «Укрзалізниця» вже за іншою програмою «Бориспільський експрес» та за кошти державного бюджету.

Заслухавши доводи сторін, колегія суддів ухвалила вирок, яким визнала Дьяченка і  Радика винуватими за ч. 5 ст. 191 КК України. Крім того, суд задовольнив два цивільні позови прокурора САП до обвинувачених в інтересах держпідприємства. Таким чином, вони повинні відшкодувати збитки на понад 35 млн грн та 81 млн грн.