Сьогодні, 10 жовтня, відбувається інтернет-голосування за кандидатів до першого складу Громадської ради при Національному агентстві з розшуку та менеджменту активів! З 9:00 до 21:00 на офіційному сайті Агентство з Розшуку та Менеджменту Активів – АРМА у вас є можливість віддати голос за тих, хто, на вашу думку, зможе найкращим чином забезпечити ефективний та прозорий громадський контроль за діяльністю Національного агентства: https://voting.arma.gov.ua/voting/.

До голосування допущено 20 кандидатів, номінованих громадськими об’єднаннями. Склад Громадської ради має складатися із 9 членів, які будуть обрані за результатами рейтингового інтернет-голосування громадян, які проживають на території України. Детальніше про процедуру голосування: http://bit.ly/2y7z76B.

В Україні вперше формується державний орган, який виявлятиме, розшукуватиме й управлятиме коштами та майном, що були здобуті злочинним шляхом. У тому числі, через корупційні схеми. Тому вкрай важливо забезпечити належний і прозорий громадський контроль.

Громадська рада при АРМА має широке коло повноважень і має право суттєво впливати на становлення та діяльність Агентства. Представники ради стежитимуть за витраченням бюджетних коштів, надаватимуть експертні висновки щодо проектів нормативно-правових актів АРМА, братимуть участь у відборі кандидатів на вакантні посади в Національному агентстві та інше.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Transparency International здійснює підтримку Національного агентства в рамках проекту «Підвищення ролі громадянського суспільства в нагляді за державними фінансами», що фінансується Європейським Союзом. Проект має на меті надати громадянському суспільству та журналістам ефективні інструменти для боротьби з корупцією, відмиванням грошей і поверненням активів для здійснення громадського нагляду за фінансами та підтримки запуску Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), а також для оновлення реєстру політично значущих осіб. Більше інформації за посиланням: https://goo.gl/SncnHJ