12 липня громадські організації Центр протидії корупції, Фундація DEJURE, Трансперенсі Інтернешнл Україна та Всеукраїнське об’єднання “Автомайдан” звернулися до Вищої ради правосуддя та Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя із закликом провести новий конкурс на посаду заступника керівника апарату Вищого антикорупційного суду.

Посада заступника керівника апарату є однією із ключових у Вищому антикорупційному суді, адже надає доступ до конфіденційної інформації та розпорядження фінансовими ресурсами суду.

Перемогу у конкурсі на посаду здобула Оксана Літвінова, яка раніше очолювала апарат Апеляційного суду Київської області, де незаконно нараховувала собі та своєму заступнику премії у розмірі до 400%. Окрім того, кандидатка приховала активи чоловіка у своїй електронній декларації за 2018 рік.

З огляду на цю та іншу публічну інформацію громадські організації закликали не призначати Літвінову на посаду та оголосити новий конкурс.

Згадану в заяві організацій та публікації на сайті ЦПК інформацію Оксана Літвінова назвала надуманою, а наші джерела сумнівними.

Ми вирішили відповісти пані Літвіновій публічно, розписавши кожен пункт.

<