22 листопада на черговому засіданні комісія з відбору повідомила про кількість поданих заявок, а саме – 12.

Але, чи достатньо 12 кандидатів на таку важливу посаду для проведення незалежного конкурсу? Можливо, комісії варто було продовжити прийом документів і нарешті опублікувати порядок і регламент проведення конкурсу на сайті Кабміну? 

Адже, на жаль, до цього моменту кандидатам невідомі “правила гри”, і це може бути однією з причин, чому кількість поданих заяв на участь у конкурсі  настільки низька.

Для порівняння: у конкурсі на посаду голови НАЗК подали документи 32 особи, а в конкурсі САП взагалі було 169 заявок! 

До 26 листопада комісія має обробити подані документи та винести рішення щодо потенціальних кандидатів – хто з них йде далі та буде допущений до наступного етапу тестування. Тобто, якщо документи деяких кандидатів не будуть відповідати вимогам, до етапу тестування їх залишиться ще менше, ніж 12…

Комісія також запропонувала залучити 8 міжнародних експертів у робочу групу, рішення проголосували одностайно. Це дійсно гарна новина, адже позитивний досвід долучення міжнародників до конкурсних відборів в Україні не раз показував свою ефективність. Незалежні та доброчесні судді ВАКС, прозорий конкурс з відбору керівництва НАЗК підтвердили ефективність такої співпраці.

Наступне засідання комісії відбудеться в середу, 24 листопада о 17:00. На ньому комісія має затвердити підготовлені запитання для наступного етапу конкурсу — тестування на знання законодавства.

Продовжуємо стежити.