Майданчики Яценка нарешті припинили своє існування. Фонд державного майна України і ProZorro.Продажі запустили безкоштовний Сервіс внесення інформації до Єдиної бази звітів про оцінку.

Раніше нотаріуси та оцінювачі могли вносити свої звіти до Єдиної бази винятково через посередників — через чотири авторизовані майданчики. Майданчики просто “пересилали дані” від оцінщика до Єдиної бази ФДМУ і отримували за це з кожної оцінки від 500 до 1800 грн. Чимало журналістів пов’язує ці майданчики з народним депутатом Антоном Яценком. Також, за даними ЗМІ, пов’язані з Яценком фірми заробили на цій схемі 23 млн гривень.

Нарешті ці майданчики відімкнули від Єдиної бази. Натомість нотаріуси і оцінщики вже можуть користуватися новим безкоштовним сервісом. І це однозначно #перемога.

У липні 2020 сервіс запрацює і для громадян. Кожен охочий зможе самостійно взяти інформацію про оцінку свого майна з сайту. 

Детальніше тут: http://bit.ly/servis_ocinka_maina

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(355) "Раніше нотаріуси та оцінювачі могли вносити свої звіти до Єдиної бази винятково через посередників — через чотири авторизовані майданчики, які знімали комісію за звичайну пересилку цих даних." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Раніше нотаріуси та оцінювачі могли вносити свої звіти до Єдиної бази винятково через посередників — через чотири авторизовані майданчики, які знімали комісію за звичайну пересилку цих даних.

Джерело: www.spfu.gov.ua