Сьогодні, 20 квітня, Антикорсуд обрав запобіжний захід у вигляді застави підозрюваному у справі “Укравтодору” у 15 млн. грн. Прокурор просив суд визначити заставу в 49,9 млн грн. 

Минулого тижня у справі “Укравтодору” детективи НАБУ вручили підозру Олександру Тісленку, власнику “Альткому”. За версією слідства, саме Тісленко систематично платив хабарі як “абонентську плату” керівництву “Укравтодору” в обмін на лояльність до його компаній. Йдеться про загальну суму 575 тис. дол. та 70 тис. євро.

НАБУ вважає, що за це ексочільник “Укравтодору” Славомір Новак і Ко нібито продовжували договори про виконання дорожніх робіт, які підрядники не встигали (чи не хотіли встигати) закінчувати в термін.

Компанія “Альтком” прославилася на тендерах Євро-2012 за часів Януковича, отримавши великі підряди на ремонт доріг та стадіону “Олімпійський”.

Нагадаємо, ця справа ведеться спільно з антикорупційним бюро Польщі. 22 липня 2020 року суд Варшави заарештував Славоміра Новака за підозрою у корупційних діях на посаді глави “Укравтодору” У вересні того ж року виявили два сховки, де Новак приховав готівку на суму понад $1 млн. Спецслужби також наклали арешт на інші активи Новака: дві квартири загальною вартістю близько $550 тис. дол. та автомобіль Land Rover.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(260) "Компанія “Альтком” прославилася на тендерах Євро-2012 за часів Януковича, отримавши великі підряди на ремонт доріг та стадіону "Олімпійський"." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Компанія “Альтком” прославилася на тендерах Євро-2012 за часів Януковича, отримавши великі підряди на ремонт доріг та стадіону "Олімпійський".