Прем’єр Денис Шмигаль визнав, що законопроєкт про локалізацію суперечить Угоді про асоціацію з ЄС.

У нинішній редакції проєкт закону не відповідає деяким параметрам угоди про асоціацію, тому звісно уряд буде наполягати на тому, що ми маємо скоригувати редакцію спільно з депутатами так, щоби вона не порушувала міжнародних угод, і не лише УА“, – заявив прем’єр, передає Українська правда.

Шмигаль став першим представником Кабміну, який визнав суперечність між цим скандальним законопроєктом та міжнародними зобов’язаннями нашої країни.

Ми маємо підтримувати своїх виробників, але у той самий час я не прихильник порушення міжнародних угод. Закон прийнятий у першому читанні – доволі жорсткий о відношенню до наших міжнародних партнерів, хоча цікавий для нашої промисловості і економіки. Наше завдання – знайти золоту середину, підтримати власну промисловість, але не порушити наші міжнародні угоди, підписані з ЄС, із СОТ тощо“, — пояснив керівник уряду.

Нагадаємо, що попри суттєву підтримку в парламенті, проти цієї ініціативи вже виступили міжнародні та громадські організації, експерти та державні структури.

Хто і за що критикує локалізацію — ми розповідали тут.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(188) "Ми маємо підтримувати своїх виробників, але у той самий час я не прихильник порушення міжнародних угод" ["quote_author"]=> string(0) "" }

Ми маємо підтримувати своїх виробників, але у той самий час я не прихильник порушення міжнародних угод