30 липня Вищий антикорупційний суд передав в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів “Дім лісника” у Сухолуччі, який, на думку правоохоронців, належав Януковичу. Це рішення стосується провадження щодо можливого заволодіння 17 га державної землі з лісового фонду. 

У Єдиному держреєстрі судових рішень зазначається, що у 2007-2009 роках Янукович разом з “невстановленими особами” розробив злочинний план-схему незаконного відчуження ділянки на території Сухолуцької сільської ради. Державі ж це могло завдати шкоди в особливо великих розмірах.

Наразі цю справу розслідують у НАБУ, до того нею займалася Генпрокуратура. Саме детективи і клопотали перед Антикорсудом про передачу “Дому лісника” в Агентство з розшуку та менеджменту активів.

Зокрема серед майна готельно-ресторанного комплексу: будинок для відпочинку (464,7 кв. м) і гостьовий будинок (745,6 кв.м), пристань на майже 130 кв.м, будинки “для тимчасового відпочинку”, альтанки, вольєр для мисливських собак (~255 кв.м), і навіть капличка.

Слідча суддя Михайленко зобов’язала прокурора протягом одного дня надіслати копію рішення до Агентства.

Згідно із законом, АРМА може оголосити конкурс на управителя цього майна або реалізувати його, а кошти покласти на депозит. Агентство повинне обрати варіант, який допоможе максимально зберегти економічну вартість активу. 

З перебігом інших справ ви можете ознайомитися за посиланням.