За результатами приватизаційних аукціонів до державного бюджету мають надійти вже понад 3 мільярди гривень.

Ця цифра перевищує річний план в більш ніж шість разів.

Сталося це не просто так. Для такого прибутку Фонд державного майна України забезпечив проведення близько 1900 приватизаційних аукціонів, і вартість об’єктів на таких аукціонах в середньому зростала вдвічі!

Серед найбільш успішних, звісно, — приватизація готелю “Дніпро” з переможною ставкою в 1 млрд 111 млн грн. А ще у Фонді згадують крутий кейс з приватизацією акціонерного товариства “Київпассервіс”, за право власності на який до бюджету надійшли 231 млн грн.

 

Та йдеться не лише про окремі об’єкти, адже приватизація впливає на цілі галузі.

Наприклад, у рамках демонополізації ринку виготовлення спирту ФДМУ забезпечив проведення прозорих аукціонів з приватизації об’єктів ДП “Укрспирт”. Це принесе у вітчизняний бюджет понад 1,2 млрд грн, а економіка отримає позитивний ефект від розвитку цілої спиртової галузі.

 

Вітаємо Фонд державного майна із таким чудовим досягненням! Та бажаємо усім нам у новому 2021 році ще більше можливостей для реалізації прозорої та відкритої приватизації!

 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(115) "Велика приватизація — це потужний крок у боротьбі з корупцією." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Велика приватизація — це потужний крок у боротьбі з корупцією.