Комісія з відбору прокурорів САП допустила до тестування 308 кандидатів. Таке рішення вона прийняла 27 жовтня. Відтак вже у п’ятницю на сайті Офісу Генпрокурора з’являться тестові завдання, за якими кандидати мають підготуватися до першого етапу відбору — загального знання законодавства. До 16 листопада цей етап конкурсу має закінчитися. Опісля — тестування на загальні здібності та співбесіди.

Прокурори САП підтримують державне обвинувачення в корупційних справах, наглядають за здійсненням оперативно-розшукової діяльності НАБУ, збирають докази у справах разом з детективами тощо.   

Оперативні антикорупційні новини в нашому телеграм каналі

Новий конкурс запустили, щоб укомплектувати штат САП. Загалом законодавство чітко не визначає кількість працівників Спеціалізованої прокуратури, це питання належить до внутрішньої компетенції Офісу Генпрокурора. Але для прикладу: у Національному антикорупційному бюро працює понад 200 детективів, а у Вищому антикорупційному суді — 38 суддів.

ТІ Україна бере участь у відборі прокурорів, тому що переконана: від кваліфікації та неупередженості нових працівників САП залежить доля топкорупційних розслідувань. В умовах війни, коли економіка щодня слабшає, а люди біднішають — корупції треба завдавати нищівних ударів і не давати шансів”, — зазначила керівниця юридичного напрямку Катерина Риженко.

Нагадаємо, це вже не перший конкурс, в якому беруть участь представники ТІ Україна. Раніше експерти організації відбирали не лише прокурорів САП, але й працівників НАБУ та голову НАЗК.

Підписуйтеся на соцмережі організації та її проєктів:

Transparency International Ukraine: Facebook Instagram Telegram Twitter 

DOZORRO: Facebook Instagram Telegram 

Прозорі міста: Facebook 

Довідка

Transparency International Ukraine – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи Prozorro, Prozorro.Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.