22 листопада Кабмін оприлюднив документи осіб, що претендують на посаду Голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Як стало відомо, до комісії надійшло 32 заявки. 22 особи мають юридичну освіту, 9 — науковий ступінь. Переважна більшість — з Києва. 

Серед них — ексчлен НАЗК, 7 представників Національного антикорупційного бюро України, по троє з Генпрокуратури та адвокатів. Також подалися працівники університетів, Міністерства внутрішніх справ, Верховного суду, Вищої кваліфікаційної комісії суддів та КМДА тощо.

«Ми раді, що конкурс спричинив такий інтерес професійної спільноти. Наступний етап — у понеділок, 25 листопада вирішимо, які заявки відповідають формальним вимогам конкурсу», — зазначила співголова комісії, керівник юридичного відділу Transparency International Ukraine Катерина Риженко.

Також у комісії закликали громадян надавати важливу інформацію про кандидатів на електронну адресу: [email protected].

Нагадаємо, що Конкурсна комісія з відбору голови НАЗК складається з шести членів. Три з них були рекомендовані міжнародними донорами, і три — обрані урядом. До складу комісії увійшли Катерина Риженко, Віталій Шабунін, Ольга Кобилинська, Тільман Хоппе, Горан Клименчич, Майкл Сірс. Згідно з законом, строк повноважень члена Конкурсної комісії становить два роки з дня призначення.

Комісія повинна визначити переможця конкурсу до 18 грудня 2019 року. 

Про те, що чекає на першого голову НАЗК — у колонці Катерини Риженко. Більше про конкурс — на сайті ТІ Україна.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(367) "До комісії надійшло 32 заявки. 22 особи мають юридичну освіту, 9 — науковий ступінь. Переважна більшість — з Києва.  Серед них — ексчлен НАЗК, 7 представників НАБУ, по троє з Генпрокуратури та адвокатів." ["quote_author"]=> string(0) "" }

До комісії надійшло 32 заявки. 22 особи мають юридичну освіту, 9 — науковий ступінь. Переважна більшість — з Києва.  Серед них — ексчлен НАЗК, 7 представників НАБУ, по троє з Генпрокуратури та адвокатів.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.