Українське представництво Transparency International та Інститут Політичної Освіти запрошують на презентацію аналітичного звіту «Як зробити місцеву владу прозорішою?». Вона відбудеться 8 листопада з 14:00 до 16:00 у приміщенні Реанімаційного Пакету Реформ за адресою: вул.Ольгинська, 6, 2 поверх, оф. 21.

Дослідження визначає типові проблеми з прозорістю влади в Україні. Аналітики зібрали найкращі практики підвищення прозорості в різних містах та сферах, випрацювали загальні поради для підвищення підзвітності місцевої влади. Окрім того, звіт містить рекомендації для Кабінету міністрів, Верховної ради, які нормативні акти вони мають прийняти для сприяння прозорості на місцевому рівні.

Спікери:

  • Виконавчий директор українського представництва Transparency International Ярослав Юрчишин;
  • Експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай;
  • Керівник напрямку «Прозорі міста» в Тransparency International Україна Катерина Цибенко.

 

Одним із факторів, який допомагає становленню вільного від корупції суспільства, є прозорість місцевої влади. І хоча висока прозорість міста не напряму означає відсутність корупції, вона допомагає громадянам помічати прояви недоброчесності та домагатися справедливості, підзвітності й дотримання законодавча.  Саме тому Transparency International Україна активно веде роботу над підвищенням прозорості у регіонах: консультує місцеву владу щодо підвищення міста у рейтингу прозорості, проводить тренінги та інформаційні кампанії для громадян і працює з конкретними проблемами вибраних міст.

Для участі у заході просимо зареєструватися за посиланням http://bit.ly/2z4vBI3