Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО) запрошує на презентацію та обговорення аналітичного звіту «Нелегальна торгівля з окремими районами Донецької та Луганської областей». Дослідження ґрунтується на 40 інтервю з учасниками АТО, представниками силових структур, волонтерами, суддями, місцевими жителями тощо, а також на аналізі законодавства й повідомлень у мас-медіа. Авторами звіту є аналітики НАКО – спільної ініціативи Transparency International Defence and Security (Британія) та українського представництва глобальної мережі Transparency International.

Презентація відбудеться у вівторок, 28 листопада, з 10:30 до 13:00  у приміщенні Музею історії Києва за адресою: вул. Б. Хмельницького, 7, 3 поверх.

У звіті описано п’ять способів нелегальної торгівлі з окупованими територіями Донбасу, є перелік товарів, які перевозять найчастіше, надано аналіз правового регулювання переміщення товарів через лінію розмежування. Дослідження містить також порівняння економічної ситуації в ОРДЛО та на підконтрольних Україні територіях, враховуючи зарплати та пенсії, ціни на найбільш ходові товари. Окрім того, надана приблизна оцінка надприбутків, які отримують зловмисники. Також експерти запропонують шляхи вирішення проблеми нелегальної торгівлі.

Спікери:

  • Севгіль Мусаєва, член НАКО;
  • Олена Трегуб, голова Секретаріату НАКО;
  • Артем Давиденко, аналітик НАКО;
  • Андрій Римарук, учасник АТО, волонтер;
  • Олексій Бобровніков, журналіст, автор циклу розслідувань про нелегальну торгівлю з окупованими територіями;
  • Представник Служби безпеки України;
  • Представник Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Захід модеруватиме засновник фонду «Повернись живим», радник НАКО Віталій Дейнега.

Для участі у заході зареєструйтеся за посиланням  http://bit.ly/2mOrFIQ

NAKO_announce_231117