19 травня 2022 року Антикорсуд визнав винним Андрія Винниченка, ексдиректора одного з департаментів Харківської ОДА, в отриманні хабаря 1,32 млн грн.

За це суд призначив йому покарання: 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та позбавленням шостого рангу держслужбовця і права займати державні посади на 3 роки після відбуття покарання. Крім того,  суд постановив стягнути з нього 15 691 грн процесуальних витрат. 

Також ВАКС дійшов висновку про необхідність призначення запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили.

В серпні 2020 року НАБУ-САП викрили “на гарячому” Винниченка, при отриманні хабаря прямо на роботі.  

Він пообіцяв “допомогти” приватному підприємцю вирішити питання з підключенням електроустановок його компанії до електричних мереж.  Вартість своїх “послуг” чиновник визначив у 2200 грн за підключення кожного з 600 кіловату потужності.

Через 3 дні після затримання йому повідомили про підозру у спробі шахрайства на 1,32 млн грн та пропозиції хабаря. ВАКС заарештував його із заставою 630,6 тис. грн, за нього внесли ці кошти, і Винниченко вийшов із СІЗО, але мав виконувати певні обов’язки. 

В липні 2021 року він їх порушив, тому Антикорсуд стягнув з нього 120 тис. грн застави у дохід держави і збільшив її до 681 тис. грн. Винниченко не вніс решту суми і відмовився носити електронний браслет, тому ще раз порушив обов’язки. Тож у жовтні з нього стягнули ще 100 тис. грн, взяли під варту і визначили нову заставу — 737 750 грн. 

Пізніше адвокат обвинуваченого подав клопотання про зміну запобіжки, але судді відмовили, адже з моменту арешту нічого не змінилося, а взяття під варту було наслідком його неналежної процесуальної поведінки.