Цитата дня: “Почекайте ще трошки. Стільки чекали, ще трохи почекайте”

Це і не тільки запам’яталося нашій команді після брифінгу директора НАБУ Артема Ситника та керівника САП Назара Холодницького. Так, вони прийшли разом і були доволі продуктивними.

Отже, про що важливе говорили очільники НАБУ та САП? Дуже стисло.

■ 139 осіб викрили на корупції, з них – 70 на лаві підсудних. Через суд анулювали 7 незаконних угод на 907 млн грн. Розпочали 533 нових розслідувань щодо топ-корупції.

■ “Роттердам +”: Усім 6 підозрюваним сторона обвинувачення клопотатиме про тримання під вартою з можливою заставою. Щодо бенефіціарів, треба добратися до основних вигодонабувачів. “Почекайте ще трошки. Стільки чекали, ще трохи почекайте”. Зараз Солом’янський районний суд розглядає клопотання про тримання під вартою або заставу 50 млн грн для одного з підозрюваних у справі “Роттердам +”. Низка фігурантів за межами України. 

■ Журналісти просили підтвердити наявність записів розмови керівника Офісу президента Андрія Богдана і суддів Окружного адмінсуду Києва та пояснити її не публікацію. “НАБУ може розголошувати інфу лише в межах, дозволених прокурорами ГПУ. Що дозволили, те й оприлюднили. 

■ НАБУ скерувало до Генпрокуратури листа з проханням передати справу по ОАСК для об’єднання з тими справами, які є в провадженнях Бюро для продовження відпрацювання записів, які там є. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(102) "Почекайте ще трошки. Стільки чекали, ще трохи почекайте." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Почекайте ще трошки. Стільки чекали, ще трохи почекайте.

■ Вперше Служба безпеки України почала по співпрацювати з Бюро. “Раніше було величезне табу на співпрацю СБУ та НАБУ. Зараз ми працюємо у багатьох напрямках, зокрема є дуже цікаві матеріали по високопосадовцях, чого не бувало з моменту створення Бюро.”

■ Артем Ситник спростував інформацію про його допити Федеральним бюро розслідувань США у справі про втручання у вибори США.

■ У відповідь на питання про злиті провадження, Назар Холодницький сказав “Коли немає доказів, прокурор до суду не йде”.

Підписуйтесь на наш телеграм-канал: https://t.me/fightcorruptor 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(266) "Раніше було величезне табу на співпрацю СБУ та НАБУ. Зараз ми працюємо у багатьох напрямках, зокрема є дуже цікаві матеріали по високопосадовцях." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Раніше було величезне табу на співпрацю СБУ та НАБУ. Зараз ми працюємо у багатьох напрямках, зокрема є дуже цікаві матеріали по високопосадовцях.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки і впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.