Шановні журналісти!

Запрошуємо взяти участь в акції протесту, яка відбудеться у понеділок, 6 березня, о 10.00 під Адміністрацією Президента (з боку вул. Лютеранської). Активісти передадуть Петру Порошенку «криваві тушки» на честь зняття санкцій з найближчого поплічника Віктора Януковича Юрія Іванющенка, відомого як Юра Єнакієвський. Іванющенко був головним постачальником «тітушок», які калічили та вбивали активістів на Майдані під час Революції гідності. Але це не завадило нинішній владі сприяти зняттю з нього санкцій Євросоюзу.

Перед акцією протесту активісти проведуть короткий брифінг.

У ньому візьмуть участь:

  • виконавчий директор Центру протидії корупції Дар’я Каленюк,
  • один із лідерів організації «Автомайдан» Олексій Гриценко,
  • керівник проекту боротьби з топ-корупцією Transparency International Україна Андрій Слюсар;
  • народні депутати та громадські діячі.

Активісти обурені, що роль Юри Єнакієвського під час Майдану ніколи не була предметом розслідувань Генеральної прокуратури України. Дві кримінальні справи щодо нього були порушені за заявами Центру протидії корупції. Разом із поплічниками з банди Януковича Юра Єнакієвський потрапив у санкційні списки ЄС. Утім, три українських генеральних прокурори за три роки слідства не змогли довести злочини Іванющенка.

У справі про незаконне збагачення Іванющенку було оголошено підозру стосовно 72 мільйонів швейцарських франків, які виявили на його рахунках. З моменту винесення підозри слідчі дії Генпрокуратурою майже не проводилися, а обвинувальний акт так і не було підготовлено. Адвокати Іванющенка звернулися до суду з вимогою закрити провадження. У результаті справу проти злочинця було закрито. Через відсутність кримінальних проваджень по корупційних злочинах Євросоюз зняв з Іванющенка усі санкції. Про це йдеться у офіційному повідомленні ЄС.

Тепер Юра Єнакієвський має офіційний статус чесного бізнесмена. Така ситуація склалася через сприяння чинної влади. Публічними адвокатами Юрія Іванющенка були депутати від Блоку Петра Порошенка, зокрема Олег Недава.

Для більш детальної інформації: Олександра Устінова, 067 550 15 70, Тата Пеклун 067 622 7112

TI_antac_announce