Акредитований представник глобального руху Transparency International в Україні запрошує правників, журналістів та представників державної влади на експертну дискусію щодо проведення конкурсу на зайняття посад суддів Вищого антикорупційного суду в Україні.

Захід відбудеться 5 вересня 2018 року о 10:00 за адресою: м. Київ, вулиця Дмитрівська, 92-94, Kyiv School of Economics.

Ефективно функціонуюча незалежна судова система є обов’язковим елементом будь-якої демократичної держави, де діє верховенство права. В Україні протягом останніх років здійснюється велика кількість системних реформ, у тому числі і судової гілки влади. Тим не менш, успіх усього процесу залежить від можливості судової системи працювати незалежно та ефективно, не піддаючись впливу зі сторони третіх осіб.

Наразі відбувається створення нової судової інституції, яка покликана відновити довіру до судової влади, – Вищого антикорупційного суду. Формування суддівського корпусу повинно бути виключно на принципах незалежності та професіоналізму.

Питання до обговорення:
– Які особливості процедури добору суддів?
– Як відбуватиметься сам конкурс?
– Чи проходитиме громадський моніторинг процесу?

Спікери:

Ганна Вронська, суддя Верховного суду
Артем Ситник, директор Національного антикорупційного бюро України (уточнюється);

Сергій Козьяков, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (уточнюється);
Злата Симоненко, член РГК при НАБУ, партнер Адвокатського об’єднання «Солодко і партнери», адвокат;
Максим Костецький, юридичний радник Transparency International Ukraine;
Євген Грушовець, заступник голови Комітету Асоціації правників України з кримінального та кримінально-процесуального права, партнер ЮФ «Аріо», адвокат;

Анастасія Красносільська, експерт Центру протидії корупції.

Для участі у заході просимо вас до 18.00 год 4 вересня 2018 року зареєструватися за посиланням:  https://goo.gl/forms/eLb9UiWxIf7ztt243

З усіх питань, пов’язаних з організацією заходу, а також журналістам для акредитації просимо звертатися за адресою: [email protected] або за номером телефону: (063) 887-46-30.

Цей захід відбувається завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!». Окремі думки, висловлені під час заходу та у матеріалах, є відповідальністю організаторів і не обов’язково відображають погляди Агентства USAID або Уряду США.