Асоціація правників України спільно з акредитованим представником глобального антикорупційного руху Transparency International в Україні за участю Вищої кваліфікаційної комісії суддів України запрошують правників, журналістів та представників державної влади на експертну дискусію щодо проведення конкурсу на зайняття посад суддів Вищого антикорупційного суду в Україні.

Захід відбудеться 07 серпня 2018 року о 10:00 за адресою: м. Київ, вулиця Хрещатик, 6, офіс 2, конференц-зала Асоціації правників України.

Ефективно функціонуюча незалежна судова система є обов’язковим елементом будь-якої демократичної держави, де діє верховенство права. В Україні протягом останніх років здійснюється велика кількість системних реформ, у тому числі і судової гілки влади. Тим не менш, успіх усього процесу залежить від можливості судової системи працювати незалежно та ефективно, не піддаючись впливу зі сторони третіх осіб.

Наразі відбувається створення нової судової інституції, яка покликана відновити довіру до судової влади, – Вищого антикорупційного суду. Формування суддівського корпусу повинно бути виключно на принципах незалежності та професіоналізму.

Питання до обговорення:

  • Які особливості процедури добору суддів?
  • Як відбуватиметься сам конкурс?
  • Чи проходитиме громадський моніторинг процесу?

Спікери:

Сергій Козьяков, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;

Станіслав Щотка, заступник Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України – голова кваліфікаційної палати;

Максим Костецький, керівник проектів Transparency International Ukraine;

Олександра Яновська, суддя Верховного Суду (уточнюється);

Анастасія Красносільська, експерт Центру протидії корупції;

Андрій Вишневський, член Правління Асоціації правників України, Керівник програми «Адвокат Майбутнього» (уточнюється);

Маркіян Галабала, адвокат (уточнюється).

Для участі у заході просимо вас до 06 серпня зареєструватися за посиланням: https://uba.ua/ukr/events/2822/registration/

З усіх питань, пов’язаних з організацією заходу, а також журналістам для акредитації просимо звертатися до Секретаріату Асоціації правників України за номером телефону: (044) 492-88-48 або пишіть на адресу: [email protected]. Контактна особа – Катерина Пищик.

Цей захід відбувається завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!». Окремі думки, висловлені під час заходу та у матеріалах, є відповідальністю організаторів і не обов’язково відображають погляди Агентства USAID або Уряду США.