Запрошуємо журналістів на спільну прес-конференцію Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО) та голови наглядової ради ДК “Укроборонпрому” Михайла Згуровського.

18 червня 2018 року спливає кінцевий строк подачі пропозицій на надання консультаційних послуг початковою вартістю 130 млн. грн., які включають в себе: (1) стратегічний консалтинг та впровадження стандартів корпоративного управління ОЕСР; (2) юридичний огляд та діагностика; (3) незалежний фінансовий аудит згідно міжнародних стандартів (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-12-20-003453-c).

Такий комплексний підхід, так само як застосування стандартів ОЕСР щодо запобігання корупції та корпоративного управління та міжнародних стандартів аудиту для близько 130 державних оборонних компаній, які є учасниками Концерну, застосовується вперше.

Учасники прес-конференції дадуть відповіді на наступні питання:

  • Навіщо Укроборонпром закуповує послугу?
  • Чи можна торги вважати такими, що відбулись?
  • Які компанії подали заявки на участь у тендері?
  • Які наступні кроки учасників процесу ?

Захід відбудеться 19 червня (вівторок) о 12.00 в Українському кризовому медіацентрі (УКМЦ) за адресою Хрещатик, 2.

Спікери:

  • Володимир Огризко, співголова НАКО;
  • Драго Кос, член НАКО;
  • Олена Трегуб, генеральний секретар НАКО;
  • Михайло Згуровський, Голова наглядової ради ДК «Укроборонопром»

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Довідка: Незалежний Антикорупційний Комітету з питань Оборони (НАКО), є спільною ініціативою Програми протидії корупції у сфері безпеки і оборони міжнародної неурядової організації Transparency International Defence and Security – Велика Британія (TI-DS) та Transparency International Ukraine (ТІ Україна).

Комітет складається із шести членів: трьох українських – головна редакторка інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик, екс-міністр закордонних справ, перший заступник Секретаря РНБО України Володимир Огризко, голова правління Centre UA, співініціатор руху «Чесно» Олег Рибачук (співголова) та трьох міжнародних – генерал-полковник Британської армії, колишній командир Об’єднаного корпусу швидкого реагування НАТО Тімоті Еванс, екс-уповноважений представник з питань боротьби із корупцією у Словенії Драго Кос (співголова) та екс-голова наглядової ради комунальних підприємств Місії ООН у Косово Джеймс Вассерстром.

Метою НАКО є зменшення корупційних ризиків у секторі безпеки та оборони України шляхом моніторингу, оцінки та аналізу антикорупційних реформ та надання відповідних рекомендацій. http://nako.org.ua/

 

Контакт для медіа: Тарас Ємчура, 098 910 24 86 e-mail: tyemchura@transparency.org