Антикорупційний комітет півтора місяця визначався з трьома можливими представниками  від парламенту, що оберуть Голову АРМА. І от нарешті!

Несподівано одним з трьох переможців виявився Олександр Шадрін, партнер АО “Баррістерс”, кандидат, що не подав вчасно всі необхідні документи та для якого комітет створив особливі умови. Шадрін відомий як захисник підозрюваної в сепаратизмі колишньої міської голови міста Слов’янськ Неллі Штепи.

Адвокати  цього адвокатського об’єднання представляють інтереси фігурантів справ НАБУ, активи яких можуть бути передані в АРМА. Також ця організація була серед тих, що співпрацювали з АРМА та могли здійснювати управління арештованими активами.

Крім Шадріна можливими представниками від парламенту було обрано Руслана Секелу та Захара Пасєчка. Повний тезка  останнього був помічником міністра юстиції України в уряді Азарова у 2013 році та помічником народного депутата від політичної партії “Слуга народу” Романа Іванісова.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(203) "Шадрін відомий як захисник підозрюваної в сепаратизмі колишньої міської голови міста Слов’янськ Неллі Штепи." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Шадрін відомий як захисник підозрюваної в сепаратизмі колишньої міської голови міста Слов’янськ Неллі Штепи.

Формування комісії з обрання Голови АРМА почалося з  особливих умов для окремих осіб та несистемного підходу до співбесід з боку антикорупційного комітету. Зрештою цей процес затягнувся на місяць і завершився лише сьогодні.

Що ж далі?

Згідно із законом крім Верховної Ради, по одному представнику повинні визначити Генеральний прокурор (якого на разі немає), директор НАБУ, Міністри юстиції та фінансів та голова Державної служби фінансового моніторингу України.

Цей матеріал фінансується Європейським Союзом і співфінансується та впроваджується Міністерством закордонних справ Данії.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(184) "Крім Шадріна можливими представниками від парламенту було обрано Руслана Секелу та Захара Пасєчка. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Крім Шадріна можливими представниками від парламенту було обрано Руслана Секелу та Захара Пасєчка.