Антикорупційний комітет розглянув два законопроєкти робочої групи, які повертають інституційний механізм запобігання корупції та повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції щодо перевірки декларацій чиновників.

Обидва законопроєкти комітет рекомендує прийняти за основу та в цілому. За підтримку законопроєкту 4470 проголосували 13 депутатів, а законопроєкт 4471 підтримали 14 членів комітету.

Тож загалом можна сказати, що такі рішення народних депутатів — це перший реальний і дієвий крок до виходу України з конституційної кризи. Адже ці два проєкти законів цілком враховують рішення Конституційного Суду, при цьому не обмежуючи незалежність НАЗК чи судової влади.

Крім цього, вказані законопроєкти відповідають висновку Венеційської комісії та справді допоможуть нормалізувати роботу антикорупційної інфраструктури.

Детальніше про переваги вказаних документів ми розповідали в нашому юридичному аналізі.

ТІ Україна закликає народних депутатів підтримати законопроєкти 4470 та 4471 в сесійній залі. Такий крок допоможе Національному Агентству з питань запобігання корупції ефективно розпочати перевірку декларацій у 2021 році. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(449) "Такі рішення народних депутатів — це перший реальний і дієвий крок до виходу України з конституційної кризи. Адже ці два проєкти законів цілком враховують рішення Конституційного Суду, при цьому не обмежуючи незалежність НАЗК чи судової влади." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Такі рішення народних депутатів — це перший реальний і дієвий крок до виходу України з конституційної кризи. Адже ці два проєкти законів цілком враховують рішення Конституційного Суду, при цьому не обмежуючи незалежність НАЗК чи судової влади.