Антикорупційний комітет Верховної Ради розпочав конкурс на представників ВРУ до комісії, яка обиратиме нового голову АРМА. Згідно із законом, депутати делегують трьох з 8 членів.

З 16 по 27 січня охочі можуть подавати свої кандидатури. Якщо Ви маєте бездоганну ділову репутацію та високий суспільний авторитет, досвід роботи, пов’язаний з участю у формуванні та/або реалізації політики у сферах кримінальної юстиції або запобігання і протидії корупції, — подавайтеся! Повний перелік вимог на сайті Верховної Ради.

У лютому комітет проведе відкриті співбесіди та подасть рекомендовані кандидатури на схвалення парламенту.

Окрім Верховної Ради, по одному представнику повинні визначити Генеральний прокурор, директор Національне антикорупційне бюро України, Міністри юстиції та фінансів, голова Служби фінмоніторингу.

Як тільки комісія буде сформована, Кабмін має оголосити конкурс на нового очільника Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Нагадаємо, що АРМА — один з наймолодших новостворених органів в антикорупційній структурі України. АРМА є унікальним прикладом побудови державного органу України за моделлю аналогічних установ, що успішно функціонують у державах-членах ЄС.

Кабмін звільнив першого очільника відомства Антона Янчука перед Новим роком.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Transparency International здійснює підтримку Національного агентства в рамках проекту «Підвищення ролі громадянського суспільства в нагляді за державними фінансами», що фінансується Європейським Союзом. Проект має на меті надати громадянському суспільству та журналістам ефективні інструменти для боротьби з корупцією, відмиванням грошей і поверненням активів для здійснення громадського нагляду за фінансами та підтримки запуску Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), а також для оновлення реєстру політично значущих осіб. Більше інформації за посиланням: https://goo.gl/SncnHJ