Сьогодні ВАКС визнав невинуватим екснардепа Андрія Левуса за незаконне отримання компенсації за оренду житла на суму 543 тисячі 900 гривень.

Екснардеп Андрій Левус протягом всієї своєї депутатської каденції отримував грошову компенсацію за користування номером у готелі “Київ”… маючи при цьому власну квартиру. Площа квартири, що належить Левусу та його дружині, складає майже 70 кв. метрів. 

Ба більше у поданій Левусом декларації фігурує ще одна квартира, записана на дружину Левуса. 

За користування готельним номером з наших з вами кишень до кишені Левуса перейшло 543 тисячі 900 гривень.

Сторона обвинувачення просила позбавити Левуса волі на 3 роки з застосуванням штрафу у сумі 8000 гривень з компенсацією витрат на судову експертизу у сумі 14 тисяч та позбавленням права обіймати посади на державній службі.

Варто зазначити, що ще на етапі досудового слідства Левус у повному обсязі компенсував шкоду у повному розмірі 543 900 гривень.

Колегія суддів у складі суддів Маслова, Строгого та Федорак вирішила визнати Левуса невинуватим у вчиненні злочину. Суд дійшов до висновку, що у сторони обвинувачення відсутні фактичні дані, які б підтверджували вину Левуса.

 

САП оскаржить цей виправдувальний вирок в Апеляційній палаті ВАКС. За інформацією правоохоронців, НАБУ-САП зібрали достатньо доказів на підтвердження вчинення нардепом Левусом кримінального правопорушення.