Експершого заступника голови “ПриватБанку” взяли під варту з альтернативою застави 52 млн 210 тисяч грн застави. Строк дії запобіжного заходу — до 22 квітня. 

У разі внесення застави, Яценко зобов’язаний:

  •  утриматись від спілкування з підозрюваними Дубілетом та Бичихіною, а також зі свідками у справі, 
  • прибувати за кожною вимогою прокурора, детектива та суду, 
  • не відлучатись з Дніпропетровської області без дозволу, 
  • повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи, 
  • здати на зберігання до управління Державної міграційної служби закордонні паспорти 
  • носити електронний браслет. 

22 лютого НАБУ посадило літак, на якому Володимир Яценко намагався терміново вилетіти у Відень.

“З моменту початку карантину і інфекції ковід, я, як людина, яка може постраждати в більшій мірі від цього захворювання, пересувався виключно орендованими літаками… Ця поїздка не є унікальною. Це елемент способу життя”, — пояснив експосадовець той свій вчинок.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила Антикорсуд застосувати до Яценка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у сумі 136 892 350 грн.

Нагадаємо, що 23 лютого НАБУ-САП повідомили про підозру трьом колишнім топменеджерам “ПриватБанку”: голові правління Олександру Дубілету, експершому заступнику голови правління “ПриватБанку” Володимиру Яценку та колишній очільниці одного з підрозділів “ПриватБанку” Олені Бичихіній. Їх підозрюють у причетності до розтрати 136,89 млн грн. 

За інформацією САП, у грудні 2016 року, за день до визнання “ПриватБанку” неплатоспроможним, підозрювані на підставі сфальшованих документів здійснили платіж коштом банку на суму понад 136,89 млн гривень на користь страхової компанії, пов’язаної з кінцевими бенефіціарами “ПриватБанку”. 

НАБУ розслідує справу за фактами можливої ​​розтрати коштів “ПриватБанку” в особливо великому розмірі з 2017 року. За версією слідства, своїми діями керівники та власники установи призвели до збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі 116,8 млрд грн. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(299) "З моменту початку карантину і інфекції ковід, я, як людина, яка може постраждати в більшій мірі від цього захворювання, пересувався виключно орендованими літаками." ["quote_author"]=> string(0) "" }

З моменту початку карантину і інфекції ковід, я, як людина, яка може постраждати в більшій мірі від цього захворювання, пересувався виключно орендованими літаками.