Сьогодні Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду змінила вирок ВАКС у справі щодо хабаря у 50 тисяч доларів, який взяли у 2016 році слідчий прокуратури Павленко та адвокат Боженко за перекваліфікацію кримінального провадження. ВАКС визнав винними Павленка та Боженка у зловживанні впливом.

За результатами Апеляційного розгляду, суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги прокурора, частково задовольнивши апеляційну скаргу адвокатів Павленка та Боженка.

Отже, суд призначив останньому фінальне покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з позбавленням права займатися правоохоронною діяльністю протягом 2 років (замість попереднього вироку в 4 роки позбавлення волі).

А Боженку залишили основне покарання, встановлене судом першої інстанції: 3 роки позбавлення волі, змінивши додаткове покарання: заборонили займати посади лише в адвокатурі протягом 2 років.

Обох обвинувачених взяли під варту прямо у залі суду.

Тепер рішення суду вступило у законну силу і обвинувальний вирок набув чинності. Саме з цього моменту Павленко та Боженко вважаються засудженими.

Нагадаємо, що фігуранти справи не погодилися з рішенням першої інстанції та звернулись із апеляційними скаргами. Позиція захисту будувалась на тому, що суд нібито, застосував надзвичайно суворе покарання, при цьому, свою частину докорів отримали і минулі колеги-прокурори Павленка.

Той своєю чергою під час судового засідання сказав: “Прокурорам, НАБУ всім треба палочки (т.зв. “палочна система”, родом з СРСР — ред.). Але в мене є велике сподівання на те, що запит суспільства є вищим, ніж закон”.