Громадські організації “Центр протидії корупції” та Transparency International Україна звертаються до екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова з проханням не затягувати розгляд його справи в суді.

Справа в тому, що Роман Насіров попросив суд зачитати йому повний текст обвинувального акту, який складається з 774 сторінок. Засідання відбуваються раз на місяць та тривають близько години. Тому за перші 2 місяці слухань справи у суді вдалося зачитати лише 57 сторінок з 774 необхідних.

Щоб зачитати весь вирок екс-голові Державної фіскальної служби Роману Насірову весь текст обвинувачення потрібно ще щонайменше 25 засідань, а це більше двох років, адже засідання відбуваються лише один раз на місяць “через завантаженість суду”.

У відкритому зверненні, опублікованому сьогодні організаціями вони закликають екс-очільника ДФС не затягувати розгляд його справи в суді: відкликати клопотання та погодитися заслухати скорочений текст обвинувачення, який складається з 70 сторінок.

“Ми звертаємося до пана Насірова із закликом не затягувати суд: відкликати своє клопотання та погодитися на зачитування скороченого тексту, щоб суд нарешті приступив до справи. ”, — йдеться у відкритому зверненні. Це дасть можливість в найближчі терміни перейти до розгляду справи по суті.

Варто зазначити, що Роман Насіров сам неодноразово заявляв про те, що готовий до захисту в суді та якнайшвидшому розгляду його справи.

Екс-очільника ДФС Романа Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364)  та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК). Насіров обвинувачується в тому, що в період 2015-2016р.р. він незаконно дозволив компаніям нардепа-втікача Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

Наступне судове засідання у справі Насірова відбудеться у четвер 8 лютого о 15.00 в  Шевченківському районному суді Києва за адресою: вул. Дегтярівська, 31-А. Колегія суддів: Бугіль (головуючий), Щебуняєва, Хардіна.