Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International запрошує правників, журналістів, активістів та представників місцевої влади на експертну дискусію з питання створення Вищого антикорупційного суду в Україні.

Захід відбудеться 07 вересня 2017 року о 10:00 у готелі «Театральний» за адресою: м. Запоріжжя, вулиця Троїцька, 23.

Ефективно функціонуюча незалежна судова система є обов’язковим елементом будь якої демократичної країни, де діє верховенство права. В Україні протягом останніх років здійснюється велика кількість системних реформ, у тому числі і судової гілки влади. Тим не менш, більшість реформ ще не досягли видимих результатів, а успіх усього процесу залежить від можливості судової системи працювати незалежно та ефективно, не піддаючись впливу зі сторони третіх осіб.

В той же час, політично вмотивовані сили впливають на судові вироки, особливо у справах, пов’язаних з корупцією. В результаті – суспільство не довіряє існуючій судовій системі, а корупціонери лишаються безкарними. Саме тому, існує критична потреба у створенні незалежного Вищого антикорупційного суду який буде здійснювати розгляд справ, підслідних НАБУ.

Як саме має функціонувати нова інституція? Яким чином повинен здійснюватися відбір суддів в антикорупційний суд? Як спільна робота журналістів та активістів може допомогти очистити решту судової системи від сумнівних суддів? Саме на ці питання дадуть відповідь учасники дискусії.

Для участі у заході просимо вас до 05 вересня зареєструватися за посиланням: https://goo.gl/forms/aEm86nPB8ih593583

Організатори забезпечують харчування та роздаткові інформаційні матеріали.

З усіх питань, пов’язаних з організацією заходу, а також журналістам для акредитації просимо звертатися за номером телефону: 0638874630 – Максим Костецький.

Захід відбувається за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках Transition Promotion Program. Інформація, висвітлена під час проведення заходу, може не відображати офіційної позиції Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.