16 лютого 2017 року о 10:00 в приміщенні Українського кризового медіа-центру (вул. Хрещатик, 2) відбудеться  експертна дискусія «Антикорупційний суд в Україні: умови ефективності». В ній візьмуть участь  представники органів влади та антикорупційних громадських організацій, які обговорять умови якісної побудови ефективного впровадження системи антикорупційних судів та необхідні складові їх результативної роботи.

Запровадження в Україні спеціалізованих антикорупційних судів було однією з рекомендацій Організації Економічного Співробітництва і Розвитку (ОЕСР), а залучення до їх формування міжнародних спеціалістів – є однією з вимог надання Україні чергового траншу фінансової допомоги від МВФ. Прийнятий Закон України “Про судоустрій і статус суддів” від 2 червня 2016 року передбачає утворення у системі судоустрою Вищого антикорупційного суду.

В суспільстві розпочалася дискусія щодо законопроекту про антикорупційні суди, зокрема було опубліковано матеріал аналітика Українського інституту майбутнього Олександра Євсєєва.

Днями представництво міжнародної антикорупційної організації Transparency International  Україна оприлюднило своє бачення щодо доцільності створення антикорупційного суду.

  • Чому Україні необхідно створювати спеціалізований антикорупційний суд і які існують можливості/ризики його запровадження?
  • Який міжнародний досвід створення та роботи таких судів?
  • Якою має бути юрисдикція цього суду?
  • Які показники ефективності для антикорупційного суду в українських умовах?

Відповіді на ці питання обговорюватимуть: Єгор Соболєв, голова Комітету з питань запобігання і протидії корупції, Назар Холодницький, заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури  Андрій Слюсар, керівник програми протидії топ-корупції Transparency International Україна, Олександр Євсеєв, експерт програми реформування правоохоронної та судової систем Українського Інституту Майбутнього (УІМ), Анастасія Красносільська, експерт Центр протидії корупції.

Акредитація на місці за журналістськими посвідченнями.
Контакт для медіа: Ольга Тимченко, м.т. 050-352-96-18

#
Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі  Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше  www.ti-ukraine.org

Український інститут майбутнього – це незалежний аналітичний центр, який: – прогнозує зміни та моделює можливі сценарії розвитку подій в Україні; – надає компетентну оцінку українським подіям; – формулює конкретні рекомендації до дій; – пропонує ефективні рішення; – пропонує майданчик для дискусій на актуальні теми. Є спільним проектом представників українського бізнесу, політики та громадського сектору. Заснований влітку 2016 року.

Завантажити прес-анонс у форматі Word TI_anticor_sud_140217