Антикорупційна екосистема має все для боротьби з корупцією: від сформованих інституцій до політичної волі керівництва держави. 

З цією тезою погодилися учасники публічної дискусії за участі керівництва антикорупційних органів, представників міжнародного та експертного середовища.

Своїми думками поділилися директор НАБУ Артем Ситник, голова АРМА Антон Янчук, прокурор Андрій Довгань, експертка Антикорупційної ініціатива ЄС в Україні Галина Кохан та виконавчий директор “Антикорупційного штабу” Сергій Миткалик.

Так, виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик зазначив:

Ми не можемо кожні п’ять років перезапускати антикорупційні органи. Тому що можливість, яка з’явилася 5 років тому, може не повторитися через 5 років. Так, повністю корупцію ми не поборемо. Ми можемо її зменшити. Але ці зміни мають бути видимим.”

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(440) "Ми не можемо кожні п'ять років перезапускати антикорупційні органи. Тому що можливість, яка з'явилася 5 років тому, може не повторитися через 5 років. Так, повністю корупцію ми не поборемо. Ми можемо її зменшити. Але ці зміни мають бути видимим." ["quote_author"]=> string(27) "Андрій Боровик" }

Ми не можемо кожні п'ять років перезапускати антикорупційні органи. Тому що можливість, яка з'явилася 5 років тому, може не повторитися через 5 років. Так, повністю корупцію ми не поборемо. Ми можемо її зменшити. Але ці зміни мають бути видимим.

Андрій Боровик

Спеціальним гостем заходу став Хосе Угас символ боротьби з корупцією колишній спеціальний прокурор у Перу. Під час розслідування Фухіморі – Монтесіноса його офіс відкрив понад 200 справ проти 1500 представників мережі Фухіморі. 

Ми маємо робити значно більше. Адже корупційні мережі співпрацюють та мають надпотужну комунікацію між собою. Антикорупційні ж органи частіше за все, навпаки починають конкурувати між собою. Ми маємо виходити за рамки формальностей”, – наголосив він.

Хосе Угас відвідав Україну з нагоди 5-річчя Transparency International Ukraine завдяки підтримці Єврокомісії.

Захід відбувся за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст публікації є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(428) "Ми маємо робити значно більше. Адже корупційні мережі співпрацюють та мають надпотужну комунікацію між собою. Антикорупційні ж органи частіше за все, навпаки починають конкурувати між собою. Ми маємо виходити за рамки формальностей." ["quote_author"]=> string(87) "Хосе Угас, колишній спеціальний прокурор у Перу" }

Ми маємо робити значно більше. Адже корупційні мережі співпрацюють та мають надпотужну комунікацію між собою. Антикорупційні ж органи частіше за все, навпаки починають конкурувати між собою. Ми маємо виходити за рамки формальностей.

Хосе Угас, колишній спеціальний прокурор у Перу