2020-й рік Україна розпочала із завершеною антикорупційною інфраструктурою, яку хтось називає екосистемою, хтось вертикаллю.

Ідеться як про запобігання корупції, так і про розслідування та правосуддя стосовно корупційних злочинів.

Як це все працює? Команда Transparency International Ukraine підготувала з цього приводу інфографіку.

ТІ Україна не лише від початку підтримувала запуск і становлення антикорупційних інституцій, але й:

☑️ послідовно виступала за формування окремого антикорупційного суду, який би брав до розгляду справи, підслідні НАБУ та САП;

☑️ наголошувала на перезапуску Національного агентства з питань запобігання корупції й безпосередньо долучалися до цього процесу. Зокрема, керівниця юридичного відділу ТІ Україна Катерина Риженко брала участь у конкурсі з відбору голови НАЗК;

☑️ підтримувала формування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури;

☑️ брали участь у контролі за діяльністю НАБУ. Зокрема, троє представників нашої організації обиралися до Ради громадського контролю НАБУ;

☑️ підтримували становлення та розвиток Агентство з Розшуку та Менеджменту Активів. Зокрема, брали участь у незалежному громадському контролі, разом з АРМА вдосконалювали нормативно-правові акти у сфері відповідальності агентства та проводили дослідження про роботу інституції.

Попереду ще багато викликів, тож ми продовжуємо працювати. Адже хоч корупцію не перемогти остаточно, її можна в рази зменшити та позбавити простору для руху.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.