Апеляційна палата Вищий антикорупційний суд скасувала виправдувальний вирок одеському меру Геннадію Труханову і Ко у справі щодо придбання заводу “Краян”.

Судді Віктор Панкулич, Ігор Панаїд та Сергій Бондар скасували вирок Малиновського суду Одеси, яким було виправдано мера Геннадія Труханова та його спільників у справі про ймовірне розкрадання 92 млн грн під закупівлі одеською міською радою будівель заводу “Краян”.

Сам Труханов на слуханні справи заявив, що він — не винен. Ба більше: його підтримують депутати Одеської міськради.

Нагадаємо, що Труханов і Ко, за версією слідства, купили “Краян” фактично у 17 разів дорожче від початкової вартості. Серед фігурантів провадження, крім Труханова, його заступник Павло Вугельман, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради (ОМР) Олексій Спектор, ексдиректор ТОВ “Еліт Девелопмент” Петро Загодіренко.

Так, у 2016 році Одеська міська рада шукала собі приміщення на 44 тисячі квадратних метрів. І тоді чиновникам “впали в око” 7 тисяч квадратів заводу “Краян” (корисної площі у 8 разів менше). У документах про технічний стан будівлі НАБУ та САП виявили підтвердження, що внутрішні інженерні мережі взагалі відсутні, комунікації незадовільні, а фізичне зношення становить 55%. 

9 липня 2019 року Малиновський районний суд Одеси виправдав усіх обвинувачених. Суд прийшов до висновку, що слідство та прокуратура не довели наявність умислу на заволодіння коштами та зловживання владою. Суд визнав недопустимими низку доказів, зокрема, експертизу щодо вартості будівлі, за яку міськрада, за версією слідства, заплатила у два рази дорожче.

Опісля справа потрапила до апеляції Антикорсуду.

Більше про цю справу — в колонці Олесі Коваль.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(211) "Сам Труханов на слуханні справи заявив, що він — не винен. Ба більше: його підтримують депутати Одеської міськради." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Сам Труханов на слуханні справи заявив, що він — не винен. Ба більше: його підтримують депутати Одеської міськради.