1 листопада 2018 року журналістам продемонстрували стан справ на Новояворівській ТЕЦ. Представники АРМА (Агентство з розшуку та управління активами), місцевої влади та компанії-управителя ( ПП “Гарант Енерго М”) запевнили, що найближчим часом підприємства запустять генерацію тепла. Щоправда, це стане можливим лише після того, як на роботу повернуться більшість робітників. Раніше їх дезінформували представники власників арештованих об’єктів, які назвали початок роботи управителя “рейдерським захопленням”. Керівництво підприємств продовжує перешкоджати виходу на роботу працівників.

ТЕЦ зможе подати тепло через 5-7 днів після виходу персоналу на роботу.

Напередодні, 31 жовтня 2018 р. був підписаний меморандум відносно ситуації, що склалася з початком опалювального сезону в Новому Роздолі. До нього приєдналися голова Львівської обласної державної адміністрації Синютка О.М. міський голова Новий Розділ Малешко А.Р., представник управителя ТЕЦ ПП “Гарант Енерго М “та власник майна ТОВ “Енергія Новий Розділ”. Меморандумом містить кроки, які мають забезпечити співпраця заради підготовки міста до опалювального сезону та забезпечення гарантій для робітників ТЕЦ. Мова йде про збереження робочих місць та укладання трудових договорів. Аналогічний Меморандум було підписано і в Новояворівську. Один з пункутів Меморандума вже виконано Управителем – опубліковано штатний розпис підприємства.

Нагадаємо, в містах Новояворівськ та Новий Розділ склалася критична ситуація з початком опалювального сезону. Власники місцевих арештованих ТЕЦ (беніфіціарами ТЕЦ є народні депутаті Богдан та Ярослав Дубневичі) чинять перешкоди обраному державою Управителю. Зокрема, вони демонтували обладнання, знищили технічну документацію та ввели в оману персонал підприємств, який припинив виходити на роботу.

У 2016 році НАБУ виявило схему, за якою протягом 2013-2015 ТЕЦ продавали за ринковою ціною газ, придбаний у держави за «пільговими» цінами начебто для потреб населення. У результаті реалізації схеми, лише протягом двох років фірми нардепів збагатилися на 1,4 млрд грн.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. ЇЇ зміст є відповідальністю виключно Transparency International Україна і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(127) "ТЕЦ зможе подати тепло через 5-7 днів після виходу персоналу на роботу." ["quote_author"]=> string(0) "" }

ТЕЦ зможе подати тепло через 5-7 днів після виходу персоналу на роботу.