“Вертолітний майданчик Януковича” (конгресно-виставковий комплекс “Парковий”) передали в управління комунальному підприємству міста Києва “Центр організації дорожнього руху”. 26 жовтня 2018 року представники Агентства з розшуку та менеджменту активів, прокуратури міста Києва і обраного на конкурсі управителя підписали відповідні документи.

Як зазначив начальник Управління з питань управління активами АРМА Віталій Різник:

Здійснення заходів з управління активами, воно спрямоване на забезпечення ефективності, яка полягає в отриманні доходів управителем для того, щоб все це утримувати, щонайменше. При можливості дійсно управитель буде мати винагороду, яка передбачена умовами договору. А залишок буде надходити безпосередньо до державного бюджету”.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(279) "При можливості дійсно управитель буде мати винагороду, яка передбачена умовами договору. А залишок буде надходити безпосередньо до державного бюджету." ["quote_author"]=> string(130) "начальник Управління з питань управління активами АРМА Віталій Різник" }

При можливості дійсно управитель буде мати винагороду, яка передбачена умовами договору. А залишок буде надходити безпосередньо до державного бюджету.

начальник Управління з питань управління активами АРМА Віталій Різник

Міська влада планує використовувати об’єкт для культурних цілей, а безпосередньо сам вертолітний майданчик – для потреб санітарної авіації.

Нагадаємо, компанію, що керуватиме цим активом було обрано 11 жовтня. А влітку цього року Голосіївський райсуд Києва передав його в управління АРМА. Власником арештованого майна є ТОВ «АМАДЕУС КО», яке пов’язують з президентом-втікачем Віктором Януковичем. Компанія намагається оскаржити ухвалу про передачу об’єкту в управління АРМА.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Transparency International здійснює підтримку Національного агентства в рамках проекту «Підвищення ролі громадянського суспільства в нагляді за державними фінансами», що фінансується Європейським Союзом. Проект має на меті надати громадянському суспільству та журналістам ефективні інструменти для боротьби з корупцією, відмиванням грошей і поверненням активів для здійснення громадського нагляду за фінансами та підтримки запуску Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), а також для оновлення реєстру політично значущих осіб. Більше інформації за посиланням: https://goo.gl/SncnHJ