Агентство з Розшуку та Менеджменту Активів – АРМА продовжило конкурс на Громадську раду.

Всі охочі зможуть подати документи до 10 січня.

Якщо Ви професійні у своїй сфері, розумієте важливість громадського контролю та готові проявити свою соціальну відповідальність, зголошуйтеся. Для цього потрібно, аби громадська організація делегувала вас на конкурс.

Які повноваження у членів Громадської ради?

Вони заслуховують інформацію про діяльність, виконання планів і завдань АРМА, здійснюють громадський контроль за витрачанням коштів держбюджету; делегують по два представники для участі в засіданнях міжвідомчої комісії з питань реалізації активів та конкурсної комісії на заміщення вакантних посад державних службовців у АРМА. Також громрада може отримувати документи та інформацію, що стосуються діяльності АРМА (крім тих, що становлять державну таємницю).

Інтернет-голосування за кандидатів відбудеться 20 січня 2020 року з 9:00 до 21:00.

Вимоги до кандидатів і громадських організацій, а також умови проведення конкурсу.

Нагадаємо, 27 листопада за підтримки Єврокомісії відбулося публічне обговорення ролі громадських рад у державних процесах “Громадські ради: дієвий інструмент чи ситуативний контроль”.

Зокрема активісти обговорили, чи здатні громадські ради змусити чиновників працювати ефективніше, яким чином налагоджувати з ними співпрацю та чи завжди роль watchdog продуктивніша.

Представники громадянського суспільства зазвичай переконані, що бути watchdog-гом – це найбільш ефективний спосіб досягти своїх цілей. Утім досвід ТІ Україна підказує, що кожна ситуація особлива. І часом ми отримували потрібні результати, будучи другом чи партнером інституції, а не цербером. Хоча, звісно, інколи без категоричної та дуже публічної позиції зрушень не відбувалося”, — розповіла керівниця юридичного відділу ТІ Україна Катерина Риженко.

Захід проводиться за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст публікації є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.